Παλιό σχολείο μετατρέπεται σε 10 αριστοκρατικά διαμερίσματα στο Άμστερνταμ

Απόφοιτοι του σχολείου Ons Dorp μπορεί να να περάσουν από το παλιό τους σχολείο και να μην το αναγνωρίσουν καθώς το κτήριο με τουβλα του 20ου αιώνα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε 10 όμορφα και ευρύχωρα διαμερίσματα.
Η Ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού Standard Studio μετέτρεψε το σχολείο σε ένα σύγχρονο κόσμημα ιδανικό για οικογενειακή διαβίωση. To κτήριο βρίσκεται στη γειτονιά Bellamy του Άμστερνταμ και δίνει μια άλλη πιο εντυπωσιακή νότα στην περιοχή.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 19819,19820,19821,19822″][/images_grid]
Χτισμένο το 1910, με τούβλο και κονίαμα το σχολείο αποτελείται από τρεις ορόφους, το καθένα περίπου 4,8 μέτρα σε ύψος, δύο μεγάλες σκάλες, και μια αυλή στο πίσω μέρος. Η Standard Studio εκμεταλλεύτηκε τα ψηλά ταβάνια για να δημιουργήσει μεζονέτες, ένα είδος διάταξης που χωρίζει το διαμέρισμα σε δύο ορόφους που συνδέονται με μια σκάλα, και μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στους χώρους να γεμίσουν με άπλετο φυσικό φως. Τα δέκα διαμερίσματα ποικίλουν σε μέγεθος και είναι μεταξύ 100 και 150 τετραγωνικών μέτρων. Κάθε διαμέρισμα έχει πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, είτε με τη μορφή ενός κήπου είτε βεράντας, ή μπαλκόνι.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 19823,19824,19825,19826″][/images_grid]
Σε αντίθεση με την πρόσοψη από τούβλο, οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί και έχουν σύγχρονη εμφάνιση. Λευκό και επιφάνειες κόντρα πλακέ αντανακλούν το φως και δημιουργούν ένα φωτεινό και ζεστό χαρακτήρα, ενώ το δάπεδο από σκυρόδεμα και οι σκάλες από χάλυβα αφήνουν την αρχική αισθητική του σχολείου.

Απάντηση