Παλιός ελβετικός αχυρώνας μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο ηλιακό σπίτι

Αυτός ο μικρός αχυρώνας από Πεύκα στην κοιλάδα Bagnes, Wallis στην Ελβετία, συνδυάζει ρουστίκ αρχιτεκτονική με βιώσιμες τεχνολογίες. Τώρα, είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι για ένα ζευγάρι, ο αχυρώνας ανακαινίστηκε από Alp’Architecture Sàrl, που γίνεται το πρώτο κτήριο του είδους του που πιστοποιείται από το Minergie P, ένα σήμα ποιότητας για τα νέα και ανακαινισμένα κτήρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20572,20573,20574,20575,20576″][/images_grid]
Το μικρό σπίτι επεκτάθηκε στο πίσω μέρος, με τους όγκους που προστέθηκαν στην υπάρχουσα δομή μετατράπηκε σε μία κατοικία για ένα ζευγάρι. Ένας ολόκληρος νέος τόμος προστέθηκε στο ισόγειο, στεγάζει ένα γκαράζ, ένα μπάνιο, δωμάτια εξοπλισμού και την είσοδο. Η επέκταση είναι εν μέρει ορατή στον πρώτο όροφο, όπου η σύγχρονη επένδυσή του διακρίνει την προσθήκη από το παλιό αχυρώνα.
Επαρκούς μεγέθους ανοίγματα πλαισιώνουν ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα, ενώ τα νέα έπιπλα αξιοποιούν κάθε σπιθαμή του διαθέσιμου χώρου.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20577,20578,20579″][/images_grid]

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την πιστοποίηση Minergie P, οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν ηλιακούς συλλέκτες και διπλό εξαερισμό, τα οποία ήταν μια πρόκληση για να ενταχθούν στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική.

Απάντηση