Πέντε από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα του 2015

Μια καινούργια γκαλερί, ένα σπίτι που νοικιάζεται και τα έσοδα πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες και ένα μιούζικ χολ στο Λονδίνο, ανάμεσα στα καλύτερα.[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31040″][/images_grid] Newport Street Gallery
Οι αρχιτέκτονες Caruso St. John προσάρμοσαν μια σειρά από εργαστήρια ζωγραφικής των αρχών του εικοστού αιώνα και τα μετέτρεψαν σε μια υπέροχη γκαλερί που φιλοξενεί την συλλογή του Damien Hirst.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31041″][/images_grid] Granby Four Streets, Toxteth
Η αρχιτεκτονική κολεκτίβα Assemble, που κέρδισε το φετινό βραβείο Τέρνερ διαμόρφωσε και ανακαίνισε μια σειρά από εγκαταλελειμμένα σπίτια στην υποβαθμισμένη περιοχή του Λίβερπουλ Toxteth.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31042″][/images_grid] Fayland House, Buckinghamshire
Σε μια περιοχή με υπέροχη θέα οι David Chipperfield Architects κατασκεύασαν αυτή την εξοχική κατοικία που απέσπασε και το πρώτο βραβείο του περιοδικού The Architectural Review για το 2015. Κατατάσσεται μεταξύ των πιο φιλόδοξων κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί στη Βρετανία.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31043″][/images_grid]

A House For Essex
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Grayson Perry και οι αρχιτέκτονες FAT έχτισαν για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης του φιλόσοφου Αλαίν ντε Μποτόν Living Architecture ένα σπίτι ανοιχτό στο κοινό στο βόρειο-ανατολικό άκρο του Essex, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31044″][/images_grid]

Wilton Music Hall, Λονδίνο
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Tim Ronalds διαχειρίστηκε το φαινομενικά ακατόρθωτο έργο της ανακαίνισης ενός μεσοβικτωριανού Music Hall, δαπανώντας 3.000.000 λίρες. Το κομψά ατημέλητο κτίριο δεν έχασε τίποτα από τη μοναδική του ατμόσφαιρα.

Απάντηση