Ξύλο ένα πολύτιμο υλικό στη δόμηση

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠηλΟίκο εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου τον κύκλο ομιλιών με θέμα τη φυσική δόμηση με την ημερίδα “Ξύλο: ένα πολύτιμο υλικό στη δόμηση” με εισηγητή τον κ. Γ.Νταλό, Δασολόγο ΑΠΘ, PhD στην Τεχνολογία του Ξύλου, Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου, ΤΕΙ Λάρισας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του ΤΕΕ-ΤΔΚ, Νεάρχου 23, Χανιά και ώρες 10:00 – 14:00 & 15:00 – 19:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ και για φοιτητές 10 ευρώ. Κράτηση θέσεων: pilikoteam@gmail.com, 6979463231
Σχετικά με την ημερίδα: Το ξύλο ένα θαυμάσιο υλικό. Η εφαρμογή του στις κατασκευές- Κίνδυνοι- Προστασία

Κατά την διάρκεια των εισηγήσεων θα γίνει ανάπτυξη της δομής και των ιδιοτήτων του ξύλου. Θα αναπτυχθεί η ικανότητα του ξύλου να φέρει φορτία όπως και των σύνθετων συγκολλημένων προϊόντων. Θα γίνει αναφορά σε νέα υλικά αλλά και στους τρόπους χρήσης τους σε διάφορες εφαρμογές.

Θα παρουσιαστούν οι κίνδυνοι που διατρέχει το ξύλο κατά την διάρκεια της χρήσης του αλλά και οι δυνατότητες προστασίας του.

Τέλος θα αναφερθεί η κείμενη νομοθεσία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μηχανικοί για την σωστή χρήση του ξύλου αλλά και των ξύλινων κατασκευών (Κουφώματα, πατώματα, στέγες κλπ).

Απάντηση