Ξεκινούν οι Εργασίες του Athens Energy Forum 2016

Με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη, ξεκινά σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες του το συνέδριο “Athens Energy Forum 2016”, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Χορηγός επικοινωνίας του διήμερου ( 2 και 3 Φεβρουαρίου) συνεδρίου “Athens Energy Forum 2016: The brave new world of energy” είναι το energia.gr .Για τέταρτη χρονιά, το Athens Energy Forum, το μεγάλο Ενεργειακό Φόρουμ για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις της Ν.Α. Μεσογείου, θα διερευνήσει τις επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στο περιφερειακό γεωπολιτικό χάρτη στον τομέα της ενέργειας, με έμφαση στην επιχειρηματική και πολιτική πραγματικότητα ενώ παράλληλα θα εστιάσει στις ευκαιρίες που προσφέρονται στον ενεργειακό τομέα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Το Forum θα καλύψει θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο TAP, την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, τη χρηματοδότηση του κλάδου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι Ομιλητές, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επενδυτικών και ενεργειακών ομίλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο Καθηγ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, o κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ΓΓ Ενέργειας, ο κ. Michael Waldron, Deputy Adviser, EIB Energy Department, o κ. Σταύρος Γούτσος, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Michel Piguet, CEO, Elpedison, ο κ. Ντίνος Μπενρουμπή, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Energean Oil & Gas, ο κ. Rikard Scoufias, Διευθυντής Ελλάδος TAP, o κ. Elio Ruggeri, Senior Vice President Edison S.p.A. & Chief Executive Officer IGI Poseidon S.A, και πολλοί άλλοι.

Απάντηση