Μπουένος Άιρες: Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 50% με τεχνολογία LED

Print Friendly, PDF & Email

Το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Αμερική, με περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Για να φωτιστεί η πόλη τη νύχτα απαιτεί πάνω από 125.000 λάμπες στους δρόμους.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια και φυσικά αυτή κοστίζει πολλά χρήματα (τόσο για την ενέργεια όσο και για τη συντήρηση, όταν οι φανοί πρέπει να αντικατασταθούν). Για το λόγο αυτό η πόλη αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό και μάλιστα με τρόπο ώστε όχι μόνο να εξοικονομηθεί ενέργεια και να μειωθεί η ρύπανση, αλλά και να κάνει τις γειτονιές ασφαλέστερες τη νύχτα και φυσικά να μειώσει τα έξοδα συντήρησης.

Η Philips Lighting ανακοίνωσε ότι, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, της ανατέθηκε να αντικαταστήσει το 70% των λαμπτήρων δρόμου παλαιάς τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής σε διάστημα τριών ετών. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών κατά 670 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, οι δημοτικές αρχές προσβλέπουν και σε εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς οι λαμπτήρες διαρκούν πέντε φορές περισσότερο από τους συμβατικούς και θα μπορούν να ελεγχθούν και να προγραμματιστούν από μακριά, μέσω ενός υπερσύγχρονου συστήματος διαχείρισης.

Υπολογίζεται ότι εάν πόλεις σε όλο τον κόσμο έκανε μια αλλαγή σε LED τεχνολογίας, όπως το Μπουένος Άιρες, η εξοικονόμηση θα έφθανε στα € 130 δισεκατομμύρια (180 δισ. δολ.) τη μείωση του κόστους ενέργειας κάθε χρόνο.

«Με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού και την επέκταση των αστικών περιοχών, ο κόσμος χρειάζεται καλύτερο και αποδοτικότερο φωτισμό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος αργεντίνικου παραρτήματος του ομίλου της Philips Αργεντινή, Γκουστάβο Βέρνα. «Η έλευση του καινοτόμου φωτισμού LED έφερε μια ριζική αλλαγή στη βιομηχανία, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και την παροχή στους πελάτες μας μοναδικών, ευέλικτων, βιώσιμων και ενσωματωμένων λύσεων φωτισμού που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν φανταζόταν.»

Η Philips αναμένεται να προχωρήσει σε αντικατάσταση των περισσότερων λαμπτήρων σε λεωφόρους, συνοικιακούς δρόμους, αλλά και σε πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους. Όπως επισημαίνει, το λευκό φως που παράγουν τα LED έχει ένα επιπλέον όφελος: επιτρέπει την καλύτερη αναγνώριση των χαρακτηριστικών προσώπου, όχι μόνο από το ανθρώπινο μάτι, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας, βοηθώντας στην αποτροπή εγκλημάτων. Ένα άλλο σημείο υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι η τεχνολογία LED μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία των φώτων θα παρακολουθείται συνεχώς για τον εντοπισμό τυχόν αντικαταστάσεων ή ενεργειών συντήρησης.

[images_grid auto_slide=»no» auto_duration=»1″ cols=»three» lightbox=»yes» source=»media: 10393,10394,10395,10396,10397″][/images_grid]

Απάντηση