Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ώρα των σπορ» ο φάκελος με τις μελέτες που θα δώσει το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών στην Νέα Φιλαδέλφεια, βρίσκεται στο ΥΠΑΠΕΝ και στα χέρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ, που δεν έχει εκδοθεί ακόμα, αλλά ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς», το μόνο που απομένει η περιβαλλοντική μελέτη, που πρέπει να εγκριθεί, για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει την άδεια και να ξεκινήσει της εργασίες.
Ωστόσο, από το στρατόπεδο της Ένωσης διαρρέει ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές, για τις τελευταίες λεπτομέρειες και την Ένωση να περιμένει τις αποφάσεις του ΥΠΑΠΕΝ.