Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στη Ρόδο αλλά λίγα τα χρήματα

Μόλις 7-8 οικογένειες θα επωφεληθούν της δωρεάν χρηματοδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Ρόδο, ενέργεια που διαφήμισε προσφάτως η Greenpeace.
Όπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα, που απέστειλε σε ενδιαφερόμενες οικογένειες της Ρόδου εντεταλμένος της Greenpeace στη χώρα μας, οι πόροι που συγκεντρώθηκαν δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των 300 περίπου Ροδιτών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι η αίτησή σας για δωρεάν εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος δεν προκρίθηκε. Θέλουμε για ακόμα μία φορά να σας ευχαριστήσουμε όχι μόνο για το ενδιαφέρον που δείξατε στην πρόσκλησή μας, αλλά και για το χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώσατε.
Με δεδομένο ότι το συνολικό κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε – από δωρεές πολιτών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας crowdfunding σε χώρες του εξωτερικού – καλύπτει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 7 με 8 οικογένειες, ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατον να ικανοποιήσουμε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από περισσότερες από 300 οικογένειες.
Η συγκεκριμένη δράση της Greenpeace έχει απώτερο σκοπό να πιέσει την πολιτική ηγεσία και τη ΔΕΗ να εγκαταστήσουν δωρεάν φωτοβολταϊκά συστήματα – ως ουσιαστική κοινωνική πολιτική – σε οικογένειες από όλη την Ελλάδα που έχουν ανάγκη. Θεωρούμε δικαίωμα όλων των ελληνικών νοικοκυριών την πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια από τον ήλιο. Για το λόγο αυτόν, εκπονήσαμε σχετική έκθεση με την οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι προκειμένου η ΔΕΗ να βοηθήσει τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά να αποκτήσουν δωρεάν το δικό τους ηλιακό σύστημα και να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών τους αναγκών.
Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούστε. Σκοπεύουμε να ξανάρθουμε στη Ρόδο και ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε συμμάχους στον αγώνα για τη δωρεάν εγκατάσταση 300.000 ηλιακών συστημάτων σε νοικοκυριά.
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.
Για το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου».

Απάντηση