Κομψό ιαπωνικό παρεκκλήσι για γάμους μοιάζει με καμπύλο φύλλο

Για όσους ψάχνουν για πιο σύγχρονα και εμπνευσμένα από την φύση μέρη για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, θα λατρέψετε αυτό το κομψό ιαπωνικό παρεκκλήσι στην Kobuchizawa.
Σχεδιασμένο από τον Αρχιτέκτονα Klein Dytham, το κομψό «Leaf Chapel» είναι κατασκευασμένο σε σχήμα δύο καμπύλων φύλλων, σε μία χαλύβδινη κατασκευή που περικλείεται στο εσωτερικό από γυαλί κάνοντας το εσωτερικό πιο οικείο. Λεπτές δαντελωτές διατρήσεις διακοσμούν το λευκό χάλυβα στην πρόσοψη που ως δια μαγείας, ανοίγει, όταν ο γαμπρός σηκώνει το πέπλο της νύφης στο τέλος της τελετής, για να αποκαλύψει την όμορφη λίμνη και το τοπίο πέρα από αυτήν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20495,20496,20497,20498″][/images_grid]
Βρίσκεται στο κατάφυτο Risonare Resort, το Leaf Chapel χωρητικότητας 80 ατόμων έχει θέα στη λίμνη και θέα στα βουνά Fuji και Yatsugatake. Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν το εκκλησάκι στην πλαγιά ενός λόφου, κάνοντας το γυαλί “φύλλο” να χρησιμεύσει ως ένα καμπύλο φεγγίτη με ένα μεταλλικό πλαίσιο που υποδηλώνουν τις φλέβες του φύλλου σε αντίθεση, με τα φύλλα από λευκό χάλυβα. Το εσωτερικό σκόπιμα διατηρείται σκούρο, με μαύρα δάπεδα από γρανίτη και μαυρισμένα ξύλινους τοίχους και πάγκους, για να κρατήσει την εστίαση στους νεόνυμφους.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20499,20500,20501,20502,20503″][/images_grid]
Η λειτουργική πρόσοψη του χάλυβα είναι διάτρητη με 4.700 τρύπες να σχηματίζουν ένα λεπτό μοτίβο που μοιάζει με δαντέλα νυφικού πέπλου. Οι μικροσκοπικές διατρήσεις 20 χιλιοστών επιτρέπουν στο απαλό φως να περάσει μέσα. Στο τέλος της τελετής, ένας μηχανισμός σηκώνει σιωπηλά των 11 τόνων «πέπλο» από ατσάλι σε 38 δευτερόλεπτα για να αποκαλύψει το όμορφο τοπίο, ως εφαλτήριο που θα καθοδηγήσει τους καλεσμένους στην γαμήλια δεξίωση έξω πέρα από τη λίμνη σε υπαίθριο χώρο. στο Στο Leaf Chapel μπορούν να πραγματοποιηθούν και νυκτερινές τελετές και το παρεκκλήσι να ανάβει σαν ένα λαμπερό φανάρι στο σκοτάδι.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20504,20505″][/images_grid]

Απάντηση