Κανονικά στο Παρίσι η Συνδιάσκεψη για το Κλίμα

Κανονικά θα διεξαχθεί η Συνδιάσκεψη για το Κλίμα στην πόλη του Παρισιού, η εργασίες της οποίας ξεκινούν στις 30 Νοεμβρίου. Οι διαβεβαιώσεις ήρθαν τόσο από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης όσο και από αυτή των Ηνωμένων Εθνών, όμως με πολύ πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.
Οι συνομιλίες με την ονομασία COP21 «θα πραγματοποιηθούν με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, αλλά αποτελούν απολύτως απαραίτητη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και προφανώς θα λάβουν χώρα κανονικά», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, οπότε το θέμα της ασφάλειας τίθεται στην πρώτη γραμμή.
Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης, στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget.
Η σύνοδος κορυφής COP21 αναμένεται να έχει διαρκεί 12 ημερών και να έχει ως αντικείμενο την επίτευξη, για πρώτη φορά μετά από 20 έτη διαπραγματεύσεων, συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Το κόστος διεξαγωγής της συνόδου είναι 170 εκατομμύρια ευρώ, 20% των οποίων θα καλυφθούν από γαλλικές και πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απάντηση