Κακοί «οιωνοί» για τους εργαζομένους των χυτηρίων της Αlcoa

Το χυτήριο αλουμινίου Alcoa στο Portland της Βικτώριας, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και κινδυνεύει να κλείσει, κάτι που, αν συμβεί, θα επηρεάσει άμεσα τους 540 εργαζομένους του και έμμεσα άλλους 1.500, η απασχόληση των οποίων εξαρτάται από τη λειτουργία του.
Τα άσχημα νέα για το χυτήριο -που κάποτε θεωρείτο σήμα κατατεθέν της βαριάς βιομηχανίας στη Βικτώρια-, άρχισαν να σωρεύονται πριν από λίγο καιρό, λόγω της «κατάρρευσης» της τιμής του αλουμινίου στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Macquarie, το χυτήριο αναμένεται φέτος να χάσει $40 εκατ., ενώ έως το τέλος του 2016, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «The Age», τα έξοδά του θα αυξηθούν κατά $50 εκατ.
Η πιθανότητα η διεύθυνση της Alcoa να αποφασίσει το κλείσιμο του χυτηρίου, γίνεται ακόμα πιο ορατή, κατ’ αρχήν λόγω του ότι έχει ήδη μειώσει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Portland, αλλά και από έγγραφα της εταιρίας τα οποία κατατέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της στις ΗΠΑ, στα οποία το χυτήριο του Portland βρίσκεται στον κατάλογο των προβληματικών χυτηρίων του κόσμου και δίπλα στον κατάλογο των 14 χυτηρίων που έχουν ήδη κλείσει.
Το ενδεχόμενο κλεισίματος του χυτηρίου άφησε ανοικτό και ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Brian Doy, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν γνωστά.
«Οι εγκαταστάσεις του χυτηρίου είναι σχετικά σύγχρονες και η εταιρία το θεωρεί ως ένα από τα σημαντικά της περιουσιακά στοιχεία» είπε ο κ. Doy, προσθέτοντας ότι η πτώση των τιμών αλουμινίου στην παγκόσμια αγορά έχει όντως δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα όχι μόνο στο χυτήριο του Portland αλλά και στην Αlcoa.

Απάντηση