Η Enel ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων 100 MW στη Χιλή

Tην κατασκευή δυο φωτοβολταϊκών μονάδων στη Χιλή συνολικής ισχύος 100MW σε Lalackama και Chanares στη Βόρεια Χιλή κατασκευάζει η Enel Green Power.

Μόλις ολοκληρωθεί , η εγκατάσταση των 60MW στην Lalackama θα παράγει έως και 160GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως , αρκετή ενέργεια δηλαδή για να τροφοδοτήσει περίπου 90.000 νοικοκυριά της χώρας.

Η Enel Green ισχυρίζεται ότι το εργοστάσιο Lalackama θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών του ομίλου, που θα μπορούσε να “κερδίσει” την εκπομπή πάνω από 100 χιλιάδων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα .

Η άλλη μονάδα συνολικής ισχύος 40MW, θα παράγει έως και 94GWh της ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 53.000 νοικοκυριά. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Συνολικά τα δυο φωτοβολταικά θα κοστίσουν στην εταιρεία $170 εκατ. Στην Λατινική Αμερική , η Enel επίσης πραγματοποιεί εγκαταστάσεις ΑΠΕ στο Μεξικό, στην Κόστα Ρίκα, στη Γουατεμάλα, στον Παναμά και στην Βραζιλία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1.250 MW.

Απάντηση