Η πιο εντυπωσιακή πεζογέφυρα της Πελοποννήσου θα είναι στην Κόρινθο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Κόρινθο η κατασκευή της πιο εντυπωσιακής πεζογέφυρας της Πελοποννήσου και μία από τις σπανιότερες στην Ελλάδα…
Το σχήμα της γέφυρας όπως φαίνεται και στο σκίτσο θα είναι μία Αρχαία Κορινθιακή τριήρης και θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου.

Οι διαστάσεις της πεζογέφυρας θα προσεγγίζουν κατά πολύ τις πραγματικές διαστάσεις της αρχαίας τριήρους, η οποία ως γνωστόν ήταν Κορινθιακή εφεύρεση, κατασκευασμένη από τον Βακχιάδη Αμεινοκλή.
Η γέφυρα θα έχει μήκος 44.70 μέτρα, πλάτος έως 4.70 μ. ύψος έως 2.50μ.και βύθισμα 1.00 μέτρο. Επιπλέον στα πλαϊνά της, θα «διακρίνονται τα ανοίγματα των θέσεων των κωπηλατών» οι οποίοι στην πάνω σειρά θα είναι 62 (οι θρανίτες), στη μέση 54 (ζυγίτες) και στην κάτω 54 (θαλαμίτες).
Η πεζογέφυρα θα «δώσει ζωή» συνολικά στην ευρύτερη περιοχή καθώς εκτός από την κατασκευή της θα αξιοποιηθεί το τελευταίο τμήμα της οδού Κολιάτσου που περνά μπροστά από το Κέντρο Νέων Κορίνθου. Στο συγκεκριμένο σημείο της παραπάνω οδού, δρομολογείται η κατασκευή μιας πλατείας με δενδροφυτεύσεις, καθιστικά και φωτιστικά σώματα

Απάντηση