Η ΕΤΕΜ υπηρετεί την τέχνη!

Στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινιάστηκε λίγες μέρες πριν ο ανακαινισμένος χώρος του αίθριου Cafe.
Η διοίκηση του Μουσείου εμπιστεύτηκε την ΕΤΕΜ για τη διάθεση του υλικού του αλουμινίου, με το οποίο κατασκευάστηκε και στόλισε το χώρο ένα ιδιαίτερο στέγαστρο οροφής.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects,που ανέλαβε την ανακαίνιση, άντλησε έμπνευση από το κυκλαδικό τοπίο. Το φως που διαχέεται στο cafe από το λευκό αλουμινένιο στέγαστρο της οροφής επιτρέπει στους επισκέπτες να αποδράσουν έστω και λίγο από την πολύβουη σκηνή του κέντρου της Αθήνας και να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα κυκλαδικού τοπίου.
Η αφαιρετικότητα, η κλίμακα, η αρμονία και η λιτότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου.Το μόνο που θυμίζει το παλιό καφέ είναι το πράσινο όριο φύτευσης το οποίο αποδίδει ακόμα την ιδιαίτερη αίσθηση δροσιάς. Πελώριοι φίκοι συμβιώνουν με μια ποικιλία από τροπικά και σκιανθεκτικά φυτά δημιουργώντας ένα παχύ σκούρο πράσινο φόντο.
Απολαύστε λίγες στιγμές χαλάρωσης με την ΕΤΕΜ δίπλα σας!

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 13842,13843,13844″][/images_grid]

Απάντηση