Εtem: Κοντά στον κατασκευαστή

Ανοικτά σεμινάρια με θέμα τις αλλαγές στη σήμανση CE υπό την ισχύουσα από 1 Ιουλίου 2013 νομοθεσία. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, με εναρκτήριο έτος το 2010, η ΕΤΕΜ με την διαρκή και συστηματική διοργάνωση σεμιναρίων πιστοποίησης CE δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στον κατασκευαστή. Περισσότερες από 35 ημερίδες πανελλαδικά έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 με μοναδικό στόχο την άριστη κατάρτιση των κατασκευαστών σχετικά με την πιστοποίηση CE. Μερικά από τα θέματα τα οποία αναλύονται είναι οι νέες μεθοδολογίες και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρειάζονται στην κατασκευή των σύγχρονων συστημάτων, καθώς και τα υφιστάμενα πρότυπα και αλλαγές που θα εφαρμοστούν μελλοντικά. Επιπλέον παρουσιάζονται νέα συστήματα, το Ε50 συρόμενο θερμομονωτικό για μεσαία και μεγάλα ανοίγματα και τα Ε36 συρόμενο θερμομονωτικό και Ε38 ανοιγόμενο θερμομονωτικό, δύο συστήματα σχεδιασμένα για αντικαταστάσεις με πολλά πλεονεκτήματα και με οικονομικό προϋπολογισμό.

Κατά τη διάρκεια του έτους πάνω από 1000 κατασκευαστές παρακολουθούν τα ολοήμερα και πλήρως οργανωμένα σεμινάρια της εταιρείας. Κύριος στόχος είναι η αναλυτική κι επιτυχημένη εκπαίδευση γύρω από τα θέματα της πιστοποίησης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη βαθύτερη κατανόηση των πιστοποιητικών, την ορθή χρήση και ερμηνεία αυτών, όπως επίσης τις βασικές αρχές θερμομόνωσης και θερμοπερατότητας.

Επιπλέον παρουσιάζεται το ηλεκτρονικό πρόγραμμα της ΕΤΕΜ «ETEM PRO» που έχει την δυνατότητα αυτόματης έκδοσης Σήμανσης CE και «Δήλωση Συμμόρφωσης» που απαιτούνται για κάθε κούφωμα που κατασκευάζεται. Αναλύεται τόσο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που προκύπτει από τον ΚΕΝΑΚ και από τις κοινοτικές οδηγίες για τα δομικά προϊόντα καθώς και οι επικείμενες αλλαγές. Τέλος, μέσω ερωταπαντήσεων το σεμινάριο αποκτά διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι κατασκευαστές δίνουν λύσεις ανταλλάσοντας τις καθημερινές τους εικόνες κι εμπειρίες από την αγορά, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα τους.

Απάντηση