ΕΤΕΜ Digital fabrication workshop & parametric design

H ETEM στήριξε ως χορηγός το αρχιτεκτονικό workshop “METALLIC FREE FORM STRUCTURES” το οποίο διοργάνωσε η ομάδα Faberarium σε συνεργασία με την εταιρεία Cavazos & Associates.

Απ’ τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες στο workshop πειραματίστηκαν με τεχνικές υπολογιστικού σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας στρατηγικές αλγορίθμων, αποκτώντας έτσι αντίληψη όλων των σταδίων από το σχεδιασμό μέχρι και την κατασκευή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του workshop σχεδιάστηκε και θα συναρμολογήθηκε ένα μικρό pavillion σε κλίμακα 1:1, αξιοποιώντας με έναν δημιουργικό τρόπο προφίλ αλουμινίου της ΕΤΕΜ και επιφάνειες Etalbond.

Στόχος του workshop ήταν να προσελκύσει τους φοιτητές και τους επαγγελματίες οι οποίοι σχετίζονται με την αρχιτεκτονική στον προχωρημένο ψηφιακό σχεδιασμό και κατασκευή, ώστε να κατανοήσουν τη λογική της ψηφιακής διαδικασίας, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες και να την ενσωματώσουν στη δουλειά τους. Συνδυάζοντας την ακρίβεια της κατασκευαστικής λογικής με τη δημιουργικότητα θα αποκτήσουν επαφή με τις εγχώριες βιομηχανίες και τα μηχανήματα κοπής CNC (Computer Numerical Control). Αυτό επιτευχθεί στο συγκεκριμένο workshop μέσω της στήριξης της ΕΤΕΜ που παρείχε τα υλικά. Απώτερος στόχος είναι να μεγαλώσει το ελληνικό δίκτυο όσων ασχολούνται με τέτοιου είδους κατασκευές, της τοπικής βιομηχανίας που χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα μέσα και γενικά ενημέρωση του ελληνικού κοινού σε θέματα προηγμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και κατασκευών.

To workshop λαμβάνει χώρα στο “THEBOX”, Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, www.thebox-athens.org. Για περισσότερες πληροφορίες βρείτε τους faberarium στο διαδίκτυο και στο facebook!

Απάντηση