ΕΤΕΜ: Στηρίζει την τέχνη & τα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2014

Η ΕΤΕΜ συνεχίζει να στηρίζει ξεχωριστές προσπάθειες όχι μόνο του κλάδου του αλουμινίου αλλά και εκτός αυτού. Η εταιρεία ήταν χορηγός στις εκδηλώσεις “Αισχύλεια”.

Η πόλη της Ελευσίνας τιμώντας την πολιτιστική της κληρονομιά και το μεγάλο τραγωδό Αισχύλο, που γεννήθηκε εκεί, γιορτάζει και φέτος με τις εκδηλώσεις “Αισχύλεια”, ένα φεστιβάλ με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Μια εντυπωσιακή προσπάθεια που κάθε χρόνο, όχι μόνο βελτιώνεται ποιοτικά, όχι μόνο διευρύνεται ποσοτικά στο χρόνο και στο χώρο, αλλά πάνω από όλα μας ξαφνιάζει και με το πολιτιστικό της εύρος… Οι ίδιες επί τόσα συναπτά χρόνια εκδηλώσεις των Αισχυλείων έχουν προκαλέσει όχι μόνο τη συμμετοχή και συμπαράσταση του κοινού, των πολιτών, αλλά και την έμπρακτη συνδρομή και το ενδιαφέρον ανθρώπων του «χώρου».

Τα «Αισχύλεια» έδειξαν, μετά την αναγέννηση τους, πως είναι θεσμός στέρεος, με έξοχους θεματικούς πυρήνες, υψηλή ποιότητα και ποικιλία ενδιαφερόντων. Απευθύνεται σε όλους όσοι αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν με μορφές τέχνης και στοχασμού που τιμούν την ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος αναδεικνύουν τις αμετακίνητες αξίες του ανθρωπισμού και ενισχύσουν την πίστη μας στον άνθρωπο δημιουργό. Στον σύγχρονο κόσμο, που οι πολιτικές και οι οικονομικές συνθήκες όχι μόνο έχουν ελαχιστοποιήσει και παραμορφώσει σημαντικές αξίες ζωής και τέχνης, αλλά έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολη την συνάντηση δημιουργών και θεατών η πόλη της Ελευσίνας με τα Αισχύλεια συνεχίζει ν’ αντιστέκεται σ’ αυτή την πραγματικότητα με δυναμισμό και φαντασία.

Το Φεστιβάλ Ελευσίνας προσπαθεί μέσα στα όρια της ανοχής της σημερινής πραγματικότητας να δημιουργήσει έναν χώρο διαλόγου, να ενθαρρύνει την άρθρωση μιας ελεύθερης φωνής και να υπερασπιστεί την άξια της παράδοσης και του πειραματισμού μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης πολιτιστικής δυναμικής. Από τις 10/8 έως τις 5/10 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο του παλαιού ελαιοτριβείου Ελευσίνας.

Η ΕΤΕΜ για ακόμη μία φορά στήριξε εμπράκτως με χορηγία την πολιτιστική και πολιτισμική αυτή προσπάθεια.

Απάντηση