Επενδύσεις 1,2 εκατ. ευρώ από την YTONG-THRAKON

Επενδύσεις ύψους 1.2 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει η YTONG THRAKON το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, μηχανολογικό εξοπλισμό και επέκταση των αποθηκευτικών δυνατοτήτων.

Η επένδυση που αφορά εναλλακτικές μορφές ενεργείας πρόκειται να υλοποιηθεί στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου κύριο Εμμανουήλ Παπαδάκη η σύμβαση για την επένδυση έχει συναφθεί από τον προηγούμενο μήνα και η επένδυση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και επέκταση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και θα υλοποιηθούν στο εργοστάσιο των Οινοφύτων που εξαγοράστηκε στα τέλη του 2012. Οι επενδύσεις αυτές θα επιτρέψουν την περεταίρω διεύρυνση της γκάμας προϊόντων καθώς και την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Με τις συνεχείς επενδύσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια, Η YTONG –THRAKON δείχνει την σταθερή αφοσίωση και εμπιστοσύνη στην χώρα μας. Η YTONG-THRAKON προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, υποστηριζόμενες από άριστη εξυπηρέτηση πελατών για την κατασκευή.

H THRAKON αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται:

1. Αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα YTONG το οποίο προσφέρει μια μοναδική λύση τοιχοποιίας προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

2. Xρώματα και βερνίκια με την εμπορική ονομασία STATUS.

3. Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με την επωνυμία ClimaPLUS. To σύστημα ClimaPlus μπορεί να εξοικονομήσει έως και το 60% του κόστους ψύξης και θέρμανσης.

4. Κόλλες πλακιδίων και αρμόστοκους, με βασική πρώτη ύλη την χαλαζιακή άμμο προσφέροντας μοναδική εργασιμότητα και αντοχές.

5. Επιχρίσματα (Είναι η μοναδική εταιρεία που παρέχει σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας με τα mini σιλό THRAKON σε όλη την Ελλάδα).

6. Συστήματα στεγάνωσης,

7. Δάπεδα,

8. και συγκολλητικές ουσίες με την εμπορική ονομασία CARMYCO. καλύπτοντας πλήρως όλο το φάσμα των εφαρμογών.

Η ΤΗRAKON έχει σημαντικές εξαγωγές σε Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία, Αλγερία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Αιθιοπία, Λίβανο, Ερυθραία, Γεωργία, Σκόπια, Κόσσοβο και απασχολεί περισσότερα από 110 άτομα.

Η YTONG-THRAKON θα συνεχίσει την επενδυτική της δραστηριότητα με σταθερή αφοσίωση στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε επενδύσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, την σταθερή προσήλωση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές διαδικασίες και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

Απάντηση