Εντυπωσιακό κτίριο στη Λεμεσό, διεκδικεί βραβείο για πρωτοποριακό σχεδιασμό

Το εντυπωσιακό κτίριο «Grand Futur» που στεγάζει τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Intership Navigation, συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 έργων που διαγωνίζονται για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την λειτουργικότητά τους, στον διεθνή διαγωνισμό «International Design & Architecture Awards 2015».
Το Grand Futur είναι, όπως δημοσιεύει το allaboutlimassol, το μοναδικό κυπριακό έργο που διαγωνίζεται στην κατηγορία Office, μαζί με γραφειακά συγκροτήματα που σχεδιάστηκαν από διεθνούς κύρους αρχιτεκτονικά γραφεία ανά τον κόσμο. Βρίσκεται στην οδό Μίλτωνος στη Λεμεσό και έχει γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή, αφού προκαλεί το ενδιαφέρον για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του που παραπέμπει σε μεγάλο ιστιοφόρο.
Οι όψεις του κτιρίου που θυμίζουν μεγάλο ιστιοφόρο με ένα τεράστιο πανί στην οροφή του, πάνω από το αίθριο, δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, καθώς δίνει την κατάλληλη σκίαση στο μεγάλο φεγγίτη που περιλούζει με φυσικό φωτισμό το εσωτερικό του κτιρίου, για λόγους θερμομόνωσης.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε δηλαδή στην ενεργειακή απόδοση του έργου που έχει στόχο την μεγίστη αποδοτικότητα στα θέματα που αφορούν την θερμομόνωση του κτιρίου με διπλά συστήματα υαλοπετασμάτων. Τα εξωτερικά σκίαστρα, με αισθητήρες, προστατεύουν όλο το κέλυφος του κτιρίου αφήνοντας μεταξύ τους κενό αέρος.
Το κτήριο αποτελείται από γραφειακούς χώρους, χώρους συνεδριάσεων, sport center, υπόγειους χώρους στάθμευσης, αποθήκες και καφετέρια για το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αντισεισμική μεταλλική κατασκευή, καλύπτει ένα υπόγειο με εμβαδόν 5943 m2 και τρεις ορόφους, με εμβαδόν 5191 m2.
Ο εξωτερικός κήπος δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που επεκτείνεται αρμονικά στο εσωτερικό, στο επίπεδο του ισόγειου, όπου υπάρχουν δύο τεράστιοι ανθώνες για δημιουργία φυσικού κήπου κατάλληλα φωτισμένου. Εντυπωσιακό είναι ακόμα και την νύχτα με τον ειδικό εξωτερικό φωτισμό του.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 18845,18846,18847,18848,18849,18850″][/images_grid]

Απάντηση