Εντυπωσιακά παλάτια που έγιναν… ερείπια

Κάποτε έσφυζαν από εκατοντάδες ανθρώπους και αποτελούσαν αρχιτεκτονικά κοσμήματα της πόλης, ωστόσο πλέον τα εντυπωσιακά βικτοριανά κτίσματα είναι εγκαταλελειμμένα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Η άλλοτε εντυπωσιακή προβλήτα του Μπιρνμπεκ στο Γουέστον Σούπερ Μάρε, είναι μόλις μία από τα 10 πιο απειλούμενα Βικτωριανά κτίρια που αγωνίζονται να αντέξουν στο χρόνο.
Η Victorian Society πρόσφατα δημοσίευσε τον φετινό κατάλογο των 10 πιο απειλούμενων κτιρίων σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού και να σωθούν από την καταστροφή και τη φθορά.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 18827,18828,18829,18830″][/images_grid]
Στη λίστα περιλαμβάνονται το Kinmel Hall στην Ουαλία, ένα ανακτορικό σπίτι το οποίο έχει ονομαστεί «το Ουαλικό παλάτι των Βερσαλλιών» και το Overstone Hall, στα East Midlands, με την αρχαιότερη γνωστή μόνωση τοίχων που έχει μισοκαεί μετά από πυρκαγιά.
Επίσης στο top 10 περιλαμβάνεται και το Brighton’s Madeira Terrace, δίπλα στη θάλασσα που λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη συνεχής σιδερένια δομή στον κόσμο, αλλά είναι τώρα κλειστή για το κοινό και πρέπει να επισκευαστεί, καθώς και τα εγκαταλελειμμένα γκόθικ Λουτρά στο Λονδίνο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 18831,18832,18833,18834,18835″][/images_grid]

Απάντηση