ΕΝΚΑΣ: Πολύς κόσμος, κέφι αλλά και εκπλήξεις στην κοπή πίτας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου πάνω από 200 μέλη, συνεργάτες και φίλοι της Ένωσης Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκασκευαστών Νίκαιας, Κορυδαλλού και Πέριξ συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους στην καθιερωμένη πλέον κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΝΚΑΣ.

Με πολλά χαμόγελα, ευχάριστη διάθεση, αισιόδοξα μηνύματα, ευχές και δώρα για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η ξεχωριστή αυτή συνάντηση της ΕΝΚΑΣ στο κτήριο της Ένωσης Ποντίων στη Νίκαια. Η ευχάριστη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την οργάνωση και υποστήριξη της εταιρείας PROFILMEDIA.

Επίσης ξεχωριστό ρόλο είχαν για ακόμη μία φορά οι χορηγοί, εταιρείες του κλάδου που ενισχύουν και στηρίζουν κάθε προσπάθεια της Ένωσης Νίκαιας. Χορηγοί ήταν οι εταιρείες: ΕΤΕΜ, EUROPA, DOMUS, ΔΟΥΚΑΣ, ΝΕΟΚΕΜ, ANALKO, TEAM ROLL, DUROPLAST, ΘΕΜΕΛΙΟ, IDECO, EXTRAPLASTICA, EXTRACOLOR, ROLLOPLAST, ALUMAC, BELCO, ALTOM και Υποστηρικτής η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΕ (BMC).

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου, κος Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής κος Μιχάλης Ιωαννίδης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πειραιά, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και εκπρόσωποι των εταιρειών χορηγών. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι κ. κ. Χαράλαμπος Δουλάκης και Δημήτρης Παπαγρηγορίου, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τους χορηγούς για τη συνεισφορά τους σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Στη συνέχεια μοίρασαν στα παιδιά δώρα και εκείνα με τη σειρά τους έψαλαν τα κάλαντα δίνοντας μία ξεχωριστή νότα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκαιας κος Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του κου Χαράλαμπου Αντωνογιαννάκη, Προέδρου της ΠΟΒΑΣ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μέσα στο 2014. Θέματα που θα απασχολήσουν και θα συζητηθούν στο νέο Συνέδριο θα είναι οι τρόποι διασφάλισης επιχειρήσεων ελληνικών κουφωμάτων από τις βαλκανικές αγορές, ο Κανονισμός ΚΕΝΑΚ, η Σήμανση CE, η Αντικατάσταση Κουφωμάτων, οι Μέθοδοι προώθησης προς τους πελάτες και οι Κοινοπραξίες για δυνατότητα κατασκευαστών αλουμινίου στο εξωτερικό καθώς και οι Προοπτικές στην Ελλάδα.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο κύκλο σεμιναρίων με επίκαιρη θεματολογία εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους κατασκευαστές που ξεκινάει δωρεάν η ΕΝΚΑΣ με θέματα όπως η οργάνωση παραγωγής, το σύστημα ελέγχου παραγωγής και τεχνικές επικοινωνίας με τον πελάτη.

Ο κ. Παγιάτης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν και στήριξαν τη συνάντηση συναδέλφους, χορηγούς, την Ένωση Ποντίων Νίκαιας και όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η γιορτή. «Οι ευχές αυτή την δύσκολη περίοδο χωρίς τη σύγκριση με την πραγματικότητα, είναι πρόκληση από έναν εκπρόσωπο σωματείου που αποτελείται από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου. Πόσο ανεπηρέαστοι μπορούμε να μένουμε μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα από τα ψεύδη που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, σχετικά με την ανάκαμψη και την επερχόμενη ανάπτυξη.» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παγιάτης και πρόσθεσε «Μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά από 5 χρόνια κρίσης ακούμε ξαφνικά για εκκαθάριση της αγοράς από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το μεγάλο ποσοστό της φοροδιαφυγής. Εκτός αν σ’ αυτή την ανάπτυξη δεν συμπεριλαμβάνεται η ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως συνήθιζαν να αποκαλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους…

Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναποτελεσματικής και σκληρής λιτότητας για τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να ακολουθήσουμε πολιτικές που χρηματοδοτούν δράσεις ανάκαμψης και ενίσχυσης και όχι να αδιαφορούν ακόμη και για αυτή την Αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ η οποία αν δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως η Ελλάδα δεν θα έχει δυνατότητα πρόσβασης στα κονδύλια που θα διατεθούν από το 2014 από την ΕΕ…

Ότι κι αν έγινε μέχρι σήμερα , εμείς κρατάμε ζωντανή την ελπίδα μέσα από δράσεις , όχι ευχολόγια. Καλούμε τους συνάδελφους να προσέχουν ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο , να διατηρούν την ψυχραιμία τους , να λαμβάνουν ενημέρωση ,να συμμετέχουν στις δράσεις της ΕΝΚΑΣ , να παρακολουθούν τα προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ενημέρωσης , για να είναι μέσα στην αγορά σήμερα και αύριο.» Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των εταιρειών που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης. Τη βασιλόπιτα έκοψε ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης. Ο χορευτικός Σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας & Κορυδαλλού, η ζωντανή μουσική, το φαγητό δημιούργησαν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι, χορό και κουβεντούλα σε μια όμορφη συνάντηση.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 12784,12785,12787,12788,12790,12793,12795,12797,12798,12800″][/images_grid]

Απάντηση