Ελληνική πρωτιά στη συντήρηση φωτοβολταϊκών – Συνεργασία Messaritis Ανανεώσιμες με TÜV Rheinland

Η Messaritis Ανανεώσιμες, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής και συντήρησης φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ενδυναμώνει διαρκώς τη θέση της στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, ενσωματώνοντας νέα πρότυπα και διαδικασίες που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες της και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους επενδυτές-πελάτες της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία συνεργάζεται πλέον με τον παγκοσμίου κύρους φορέα πιστοποίησης TÜV Rheinland και φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την έννοια της πιστοποίησης στο χώρο της λειτουργίας και συντήρησης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, βάσει του Ευρωπαϊκού προτύπου EN62446:2009. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει, για ακόμα μία φορά, την επιχειρησιακή της φιλοσοφία η οποία βασίζεται στην παροχή άρτιων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, διαχωρίζοντάς την από τον ανταγωνισμό και επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων επενδυτών-πελατών του χώρου.

Ο Ιωάννης Μεσσαρίτης, ιδιοκτήτης της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: «H Messaritis Ανανεώσιμες, με σταθερό γνώμονα την απόλυτη έμφαση στην τεχνική ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, έχει την τιμή να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την TÜV Rheinland Hellas, στο χώρο της πιστοποίησης των υπηρεσιών συντήρησης που παρέχει σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Δραστηριοποιούμαστε σε μια αγορά όπου στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η χαμηλότερη τιμή εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο ανάθεσης ενός συμβολαίου συντήρησης, παραγνωρίζοντας τη σημασία της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της συνέπειας. Σε αυτό το περιβάλλον, η Messaritis Ανανεώσιμες επιμένει να διαπρέπει εφαρμόζοντας μια άκρως ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να αναθέσουμε την αξιολόγηση, επιθεώρηση και πιστοποίηση του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επενδυτές-πελάτες μας, σε Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα Ελέγχων με Διεθνές Κύρος, την TÜV Rheinland.
Η επιθεώρηση-πιστοποίηση αφορά σε όλα τα έργα, ακολουθώντας ετήσιο κύκλο επιτήρησης και εκτός των άλλων βασίζεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα Ποιότητας Υποστήριξης Λειτουργίας και Συντήρησης Φ/Β Σταθμών της Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες, με πυρήνα το πρότυπο ΕΝ62446. Ελπίζουμε το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου, προκειμένου οι επενδυτές να αρχίσουν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στα έσοδά τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τέτοια προσπάθεια»

Ο διευθύνων σύμβουλος της TÜV Rheinland Hellas κύριος Γεώργιος Μυλωνάκης, δήλωσε σχετικά: «Η κουλτούρα της επιθεώρησης και πιστοποίησης Φ/Β έργων, σε μεγάλο ποσοστό δυστυχώς δεν άγγιξε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές με αποτέλεσμα να χαθούν ( και χάνονται καθημερινά λόγω υποαπόδοσης) πολλά χρήματα, λόγω μη συμμορφώσεων και προχειρότητας στις μελέτες, την κατασκευή και τη συντήρηση. Η οικονομική βιωσιμότητα των υπόλοιπων έργων, που κατασκευάστηκαν συμμορφούμενα με τις εκπονηθείσες μελέτες και τα ισχύοντα τεχνικά πρότυπα, συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή Σχεδίου Ποιότητας Λειτουργίας και Συντήρησης ώστε να επιτυγχάνονται οι αναμενόμενες από τις μελέτες αποδόσεις. Η γνωριμία μας με τη Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες έγινε μέσω Φ/Β έργων της εταιρίας που κληθήκαμε να πιστοποιήσουμε. Η εξαιρετική ποιότητα της εργασίας και η τεχνογνωσία του στελεχειακού δυναμικού της απετέλεσε ισχυρό κίνητρο αποδοχής της πρόκλησης για ανάληψη από πλευράς μας του καινοτόμου αυτού προγράμματος Πιστοποίησης, της Λειτουργίας και Συντήρησης Φ/Β σταθμών. Οι έλεγχοι ήδη άρχισαν και η επιλογή μας για αποδοχή της ανωτέρω πρόκλησης, μας δικαιώνει απόλυτα»

Η εταιρία Μessaritis Ανανεώσιμες αποτελεί μέρος του ομίλου εταιριών Messaritis, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 1955. Είναι ένας από τους βασικότερους και παλαιότερους προμηθευτές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Μέσης και Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και άλλων πελατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει πιστοποιηθεί με ISO9001:2008 για τη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών.

Απάντηση