Εκδήλωση με τίτλο ”Κτίριο & Ενέργεια”

Η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο “Κτίριο & Ενέργεια” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, 18:00-20:30, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αίθουσα B1
Σκοπός: Ο κτιριακός τομέας είναι υπεύθυνος για σχεδόν 40% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στη χώρα μας η τελική κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα κυμάνθηκε στο 34% της συνολικής ζήτησης ενέργειας.
Καθώς ο κτιριακός τομέας αποτελεί έναν τόσο μεγάλο χρήστη ενέργειας, με συνεχώς αυξητικές τάσεις, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μεγαλύτερη διείσδυση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούν βασικούς στόχους της ΕΕ στη προσπάθεια της για μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης αλλά και για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων, στις τεχνικές και στα υλικά θερμομόνωσης καθώς και στην περιβαλλοντική αξιολόγηση κτιρίων.
Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα που προσφέρεται σε συνεργασία με το δίκτυο ενεργειακών συμβούλων Λειψίας για πρακτική άσκηση στη Γερμανία.
Η είσοδος είναι δωρεάν για φοιτητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ενέργειας καθώς και για όλους εκείνους που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
18:00 – 18:10 Εισαγωγή – Παρουσίαση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στον τομέα της Ενέργειας
18:10 – 18:30 Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων – Επικ. Καθ. Θ. Θεοδοσίου (Τμ. Πολ. Μηχανικών ΑΠΘ)
18:30 – 18:50 Θερμομόνωση Κτιρίων – Δρ. Σ. Χαδιαράκου (Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης FIBRAN)
18:50 – 19:10 Εφαρμογές Ηλιακών Θερμικών Συλλεκτών – κ. Η. Δήμτσας (Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας – EBHE)
19:10 – 19:30 Περιβαλλοντική Αξιολόγηση Κτιρίων – Δρ. Ε. Γιαμά (Τμ. Μηχ. Μηχανικών ΑΠΘ)
19:30 – 19:50 Πρακτική Άσκηση Ενεργειακών Συμβούλων – κ. Χ. Λαζαρίδης (Ελληνογερμανική Συνέλευση)
19:50 – 20:10 Συζήτηση

Απάντηση