Εγκαινιάζεται το υβριδικό σύστημα με φωτοβολταϊκά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Οι εταιρείες OneShore Energy GmbH και SMA Solar Technology AG με την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας «SmartRUE» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνουν εκδήλωση στις 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00, με αφορμή την παράδοση πρότυπου υβριδικού συστήματος με φωτοβολταϊκά και γεννήτρια ντίζελ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.

Η εγκατάσταση του πρώτου υβριδικού έργου στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ, με εφαρμογή συστήματος Fuel Save, υλοποιήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο πλαίσιο του προγράμματος “dena – Λύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”, ως πρότυπο για την τροφοδοσία ενέργειας στα Ελληνικά νησιά, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους καθώς και του βαθμού εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Το πρόγραμμα “dena – Λύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” ιδρύθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Ενέργειας ΕΠΕ (dena) και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi) στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Εξαγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Το σύστημα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συνδυάζει τη χρήση γεννήτριας ντίζελ με τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία.

Κεντρικό στοιχείο της λύσης του συστήματος είναι το SMA Fuel Save Controller, το οποίο επιτρέπει την έξυπνη ενσωμάτωση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία των γεννητριών ντίζελ ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χάρη σε υβριδικά συστήματα όπως αυτό στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη μείωση ενεργειακού κόστους καθώς και κατανάλωσης καυσίμου. Με το συνδυασμό της λειτουργικής συμπεριφοράς της πιλοτικής εγκατάστασης στα Σπάτα και της καταγεγραμμένης κατανάλωσης ρεύματος των ελληνικών νησιών, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα μπορεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για αντίστοιχες εφαρμογές στα Ελληνικά νησιά.

Απάντηση