Εγκαίνια Κυπριακής Συμμετοχής ‘Anatomy of the Wallpaper’ στη 14η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής La Biennale di Venezia

Την Πέμπτη, 5 Ιουνίου και ώρα 19:00 τελέσθηκαν στο PalazzoMalipiero τα εγκαίνια της Κυπριακής συμμετοχής, στα πλαίσια της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής LaBiennalediVenezia, η οποία τιτλοφορείται ‘AnatomyoftheWallpaper’,με επιμελητές τους Μιχάλη Χατζηστυλλή και Στέφανο Ρώιμπα.

Πρόκειται γιατον σημαντικότερο διεθνή θεσμό στον τομέα της Αρχιτεκτονικής, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Συλλόγου Κυπρίων Αρχιτεκτόνων και του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. ReinierdeGraaf, συνέταιρος στο αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΜΑ του RemKoolhaas. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη κ. Λεωνίδας Μαρκίδης, ο πρόξενος στη Βενετία κ. Andrea Falconi,εκ μέρους του Συλλόγου Κυπρίων Αρχιτεκτόνων, ο κ. Χρύσανθος Πισσαρίδης, αρχιτέκτονες από την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και εκατοντάδες επισκεπτών.

Οι επιμελητές παρουσίασαν στο κοινό τη σύλληψη της ιδέας της Κυπριακής συμμετοχής. Οι επισκέπτες του Κυπριακού περιπτέρου δύνανται όχι μόνο να παρακολουθήσουν το σενάριο που ξεδιπλώνουν οι επιμελητές, αλλά και να λάβουν μέρος στη διαδικασία ανασκαφής της στρωματογραφίας – αφαιρώντας στρώματα του χάρτινου τοίχου και εισχωρώντας στις ιστορίες που αποκαλύπτονται στα διάφορα επίπεδα-. Με το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου.

[images cols=”three” lightbox=”true”] [image link=”5445″ image=”5445″] [image link=”5446″ image=”5446″] [image link=”5447″ image=”5447″] [/images]

Απάντηση