Εγκαίνια για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό της Ιαπωνίας βασισμένο στην τεχνολογία της SMA

Στο πλαίσιο μίας εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας στην πόλη Kagoshima της νότιας Ιαπωνίας.

140 κεντρικοί μετατροπείς τύπου Sunny Central 500CP-JP καθώς και 1.260 Sunny String Monitor της SMA εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις και βέλτιστη επιτήρηση της εγκατάστασης ισχύος 70 Megawatt, της Kagoshima Mega Solar Power Corporation.

«Η θέση σε λειτουργία της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας της Ιαπωνίας με την τεχνολογία συστημάτων της SMA καταδεικνύει την εξαιρετική θέση μας στη σημαντική αυτή αγορά. Χάρη στις τοπικές μας δομές στον τομέα των πωλήσεων και της τεχνικής υποστήριξης καθώς και στις ειδικά προσαρμοσμένες για την ιαπωνική αγορά λύσεις συστημάτων, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αξιοποιήσουμε την αναμενόμενη ραγδαία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Η Ιαπωνία το 2013 πρόκειται να ξεπεράσει τη Γερμανία ως φωτοβολταϊκή αγορά με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών παγκοσμίως», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, η SMA ίδρυσε στο Τόκιο θυγατρικό υποκατάστημα πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης. Ως ένα ακόμη ορόσημο, ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, η πιστοποίηση των μετατροπέων Sunny Boy για εγκατάσταση σε στέγες από την Japan Electrical Safety & Environment Technology Laboratories (JET) με σκοπό τη διάθεση στην ιαπωνική αγορά.

Πριν μερικές εβδομάδες η SMA απέκτησε επιπλέον ως πρώτος μη ιαπωνικός κατασκευαστής την πιστοποίηση JET για μία τριφασική συσκευή, την Sunny Tripower 10000TLEE-JP. Για τους κεντρικούς μετατροπείς στον τομέα των βιομηχανικών έργων ηλιακής ενέργειας δεν απαιτείται η πιστοποίηση JET.

Παρόλα αυτά, η SMA υπέβαλε τους μετατροπείς της σειράς Sunny Central CP-JP σε παρόμοια τεστ με αυτά που προβλέπει η διαδικασία πιστοποίησης JET για την τοποθέτηση σε στέγη. Οι μετατροπείς μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στη νότια Ιαπωνία, όπως είναι οι τυφώνες και ο αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα.

SMA
Ο Όμιλος SMA σημείωσε κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ το 2012 και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων, κεντρικού στοιχείου κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Ως όμιλος ενεργειακής διαχείρισης παρέχει καινοτόμες τεχνολογίες για μελλοντικές εφαρμογές ενεργειακού εφοδιασμού. Η εταιρεία εδρεύει στο Niestetal της Γερμανίας και δραστηριοποιείται διεθνώς σε 21 χώρες. Ο όμιλος επιχειρήσεων απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το ευρύ φάσμα προϊόντων της SMA περιλαμβάνει τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου και για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κάθε ισχύος. Το φάσμα προϊόντων περιλαμβάνει τόσο μετατροπείς για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις διασυνδεδεμένες στο δημόσιο δίκτυο, όσο και για αυτόνομα δίκτυα. Κατά συνέπεια, η SMA είναι σε θέση να προσφέρει την τεχνικώς βέλτιστη λύση μετατροπέα για όλες τις κατηγορίες ισχύος και όλους τους τύπους εγκαταστάσεων. Από το 2008, η μητρική εταιρεία SMA Solar Technology AG συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Prime Standard του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φρανκφούρτης (S92) και η μετοχή της προστέθηκε στο TecDAX. Η SMA έχει διακριθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για την εξαιρετική της απόδοση ως εργοδότης. Τα έτη 2011 και 2012 κατέκτησε την πρώτη θέση στο γερμανικό διαγωνισμό «Great Place to Work®» και το 2013 κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση