Διαλέξεις για την αρχιτεκτονική & την πόλη

Η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY ολοκληρώνει για την περίοδο 2013 – 2014 στο σαλόνι του Ιδρύματος Κατακουζηνού (Λεωφ. Αμαλίας 4) την σειρά ομιλιών με βασικό θεματικό άξονα την Αρχιτεκτονική και την Πόλη.

Ο κύκλος που εγκαινίασε η CFCOMPANY τον περασμένο Οκτώβριο θα κλείσει όπως άνοιξε: την Τετάρτη 7 Μαΐου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της διαδικτυακής ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» Νίκος Βατόπουλος.

Τίτλος της ομιλίας: «Πλατεία Συντάγματος. Ανατομία ενός αστικού συμβούλου». Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής σκοπεύει να παρουσιάσει όλα τα κτίρια της πλατείας (στην ευρύτερη ακτίνα της οποίας βρίσκεται και το Ίδρυμα Κατακουζηνού που μας φιλοξενεί) σε διαδοχικές ιστορικές φάσεις, να τα συνδέσει με συγγενή κτίρια σε άλλα σημεία της Αθήνας και να αναλύσει τη συμβολική σημασία της πλατείας και την ανάγκη ενίσχυσης αυτού ακριβώς του συμβολισμού της.

Στην ουσία θα είναι μία αφήγηση πάνω σε διαδοχικές εικόνες στο πρότυπο της πρώτης ομιλίας του Νίκου Βατόπουλου που συγκέντρωσε δεκάδες φίλους της Αθήνας. Αυτή θα είναι η όγδοη, κατά σειρά, ομιλία στον κύκλο διαλέξεων που διοργανώνουμε στο Ίδρυμα Κατακουζηνού. Μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα οκτώ διαλέξεων, η CFCOMPANY επιδιώκει να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας.

Μια φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα, στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, χαρίζουν την δική τους οπτική πάνω στην ρευστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για την Αθήνα. Απόφαση της CFCOMPANY είναι να συνεχίσει από το φθινόπωρο τον κύκλο διαλέξεων που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό, εστιάζοντας θεματικά αυτήν την φορά στην «Εικόνα της Αθήνας».

Υπενθυμίζουμε ότι η προσέλευση είναι δυνατή μόνο με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210/9229467. Οι ομιλίες αρχίζουν το αργότερο μέχρι τις 7.45 και θα υπάρχει δυνατότητα για λίγες ερωτήσεις στο τέλος της διάλεξης. ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και ευρωπαϊκές σπουδές. Από το 1988 εργάζεται στην Καθημερινή και σήμερα είναι υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το πρόσωπο της Αθήνας» από τις εκδόσεις «Ποταμός». Τον Οκτώβριο του 2011 δημιούργησε την διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 16.500 μέλη.

Απάντηση