Διαλέξεις για την αρχιτεκτονική & την πόλη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο CFCOMPANY εγκαινίασε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 7:30μμ στο σαλόνι του Ιδρύματος Κατακουζηνού (Λεωφ. Αμαλίας 4) σειρά ομιλιών με βασικό θεματικό άξονα την Αθήνα και την αρχιτεκτονική.

Μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα οκτώ διαλέξεων, η CFCOMPANY επιδιώκει να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας.

Είναι μια περίοδος δύσκολη για την χώρα και την πόλη αλλά και εξαιρετικά γόνιμη σε επίπεδο ιδεών, προτάσεων αλλά και πρωτοβουλιών που αναμένονται να αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους στη φυσιογνωμία της Αθήνας τα επόμενα χρόνια.

Μια φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα, στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, χαρίζουν τη δική τους οπτική πάνω στην ρευστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για την Αθήνα.

Πρώτος καλεσμένος την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 7.30 το βράδυ, ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, ιδρυτής της διαδικτυακής ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί περισσότερα από 11.500 μέλη.

Έχοντας πλούσια εμπειρία πάνω στην σύνθετη αθηναϊκή πραγματικότητα επιχείρησε να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα: «Γιατί η Αθήνα ενδιαφέρει;».

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13/11/2013 Παναγιώτης Τουρνικιώτης Rethink Athens – πέρα από την οδό Πανεπιστημίου 11/12/2013 Θεόδωρος Μαραβέλιας Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Αθήνας
15/01/2014 Αμαλία Ζέπου Φέρνοντας κοντά κράτος και ομάδες πολιτών
12/02/2014 Ιάσων Τσάκωνας Το «πείραμα» του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού
12/03/2014 Βασίλης Σωτηρόπουλος Συμπαραστάτης του Δημότη ένας νέος θεσμός
09/04/2014 Παρίς Κουτσίκος Το γκράφιτι και η πόλη
14/05/2014 Πέτρος Μαρκάρης Γράφοντας για την Αθήνα
Η προσέλευση είναι δυνατή μόνο με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210/92.29.467.
Οι ομιλίες θα αρχίζουν το αργότερο μέχρι τις 7.45 και θα υπάρχει δυνατότητα για λίγες ερωτήσεις στο τέλος της διάλεξης.

Απάντηση