Δημήτρης Τζίκας – ELVIAL: Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη δεν σταματούν ποτέ σε μια υγιή και δυναμική επιχείρηση όπως η ELVIAL

«Οι 170 «συνεργάτες» της λειτουργούν, σκέφτονται, εμπνέονται, δημιουργούν, συναποφασίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!» λέει ο κ. Δημήτρης Τζίκας αναφερόμενος στους ανθρώπους της ELVIAL που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για τη δημιουργία αξιόπιστων προϊόντων.

Ακόμη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιλά για τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας, τις εγκαταστάσεις της, τα καινοτόμα προϊόντα, τους συνεργάτες – κατασκευαστές, την εκτός συνόρων δραστηριότητά της και τέλος τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Η ELVIAL σήμερα αποτελεί μια από τις πλέον ισχυρές Ελληνικές βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και έχει καταφέρει με εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης να εδραιωθεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά του αλουμινίου. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτήν την επιτυχημένη πορεία.

Η πορεία της ELVIAL ξεκινάει το 1990 με την παραγωγή προφίλ για βιομηχανική χρήση, ενώ το 1997 αναπτύχθηκαν τα πρώτα αρχιτεκτονικά συστήματα. Η εξέλιξη από εκεί και πέρα ήταν αλματώδης με σημαντική αύξηση της δραστηριότητας, σχεδιασμό καινοτόμων σειρών προϊόντων, επενδύσεις σε κτιριακό εξοπλισμό, μηχανήματα αλλά και σε ανθρώπινη γνώση. Ορόσημο, ωστόσο θεωρώ το έτος 2003, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου μετεγκατάστασης σε νέα κτίρια, με καινούριο εξοπλισμό, ρομποτικά συστήματα και τεχνολογία αιχμής. Στόχος αυτής της «αναγέννησης» ήταν η δημιουργία της νέας ELVIAL που θα μπορεί να εξυπηρετεί απόλυτα και πετυχημένα τον συνεργάτη της, δηλαδή τον αλουμινοκατασκευαστή. Σήμερα η επένδυση αυτή έχει ολοκληρωθεί και η ELVIAL αναπτύσσεται στην Ελλάδα αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς της (2008: 8%, 2013:18%) και στο εξωτερικό με τις εξαγωγές της να βρίσκονται στο συν 65% σε σχέση με την τελευταία διετία.

Στο βιομηχανικό πάρκο Αγ. Παντελεήμονα στο Κιλκίς δεσπόζει το εντυπωσιακό βιομηχανικό συγκρότημα της ELVIAL. Περιγράψτε μας τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό αυτής της πρότυπης και υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου.

Η συγκεκριμένη επένδυση ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2002 και υλοποιήθηκε σταδιακά από το 2004 έως το 2012. Η πρώτη φάση υλοποίησης περιελάμβανε την ανέγερση των ειδικών κτιριακών εγκαταστάσεων και την αγορά προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού για τα τμήματα της διέλασης, του κάθετου βαφείου και της ρομποτικής αποθήκης. Η επόμενη φάση είχε ως στόχο την οργάνωση του δικτύου διανομών και διακίνησης. Το 2009 προστίθεται 2η γραμμή παραγωγής , ενώ το 2012 επεκτείνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας και δημιουργείται αυτόματη αποθήκη έτοιμου προϊόντος. Παράλληλα, επενδύονται νέα κονδύλια για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για την επεξεργασία προφίλ για βιομηχανική χρήση και κυρίως για την αυτοκινητοβιομηχανία και τη ναυπηγική. Πρόσφατα εκσυγχρονίστηκε και ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε η παραγωγική δυνατότητα των τμημάτων κατασκευής μητρών με την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού που μας δίνει την δυνατότητα έως και διπλασιασμού της παραγωγής, αλλά και προσδίδει εξελιγμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν την άμεση εξυπηρέτηση των συνεργατών μας και την τελική ποιότητα των προφίλ. Τέλος, στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των υπαρχόντων θερμομονωτικών συστημάτων την παρούσα περίοδο εφαρμόζεται επενδυτικό πρόγραμμα, για μηχανήματα συρραφής θερμομονωτικών προϊόντων νέας γενιάς, με έκχυση. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπερνάει τα 50 εκ €.

Αφοσιωμένοι στην απόλυτη ποιότητα οι άνθρωποι της ELVIAL δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για τη δημιουργία αξιόπιστων προϊόντων. Μιλήστε μας για το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει την εταιρεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια, Δια βίου εκπαίδευση).

Η σημαντικότερη επένδυση της ELVIAL είναι στο ανθρώπινο δυναμικό της. Καθημερινά οι 170 «συνεργάτες» της λειτουργούν, σκέφτονται, εμπνέονται, δημιουργούν, συναποφασίζουν για το καλύτερο αποτέλεσμα στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις εσωτερικές λειτουργίες της. Η αύξηση του προσωπικού τα τελευταία δυο έτη κατά 10%, αποδεικνύει ότι για την ELVIAL ο άνθρωπος είναι ο σημαντικότερος πόρος για την επιτυχία. Όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι επιλεγμένοι μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας πως κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και ανταποκρίνονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας τους. Το 85% του διοικητικού προσωπικού της εταιρείας, κατέχει πτυχίο ανωτέρας ή ανωτάτης βαθμίδας, ενώ το 50% του ίδιου συνόλου έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο. Επίσης, η πλειοψηφία του εργατοτεχνικού προσωπικού προέρχεται από τον ευρύτερο κλάδο, έχοντας την απαραίτητη στο γνωστικό αντικείμενο εμπειρία. Όμως, η εκσυγχρονισμένη γνώση είναι αυτή που φέρνει την ανάπτυξη σε μια επιχείρηση, για αυτό και επενδύουμε πραγματικά στην δια βίου εκπαίδευση, και όχι μόνο στο προσωπικό των γραφείων αλλά και της παραγωγής. Είναι βασικό μέσα σε μια επιχείρηση όλοι οι εργαζόμενοι να μιλούν τη ίδια γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει πραγματική συνεργασία, η οποία φέρνει την αποτελεσματικότητα. Ένα από τα πρόσφατα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκε, σε συνεργασία με την TUV Reinland είναι η κατάρτιση επιλεγμένων ατόμων της ELVIAL στην παροχή συμβουλευτικών γνώσεων για θέματα ISO 9001 (εξειδικευμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο) και πιστοποίησης ρολών και πατζουριών. Γνωρίζετε ότι η πιστοποίηση ρολών και πατζουριών είναι πλέον υποχρεωτική. Έτσι, θα καθίσουν δίπλα στους κατασκευαστές που επιθυμούν να εκσυγχρονιστούν – πιστοποιηθούν και θα τους καθοδηγήσουν στη δημιουργία του ολοκληρωμένου φακέλου.

Η ELVIAL επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια σε εξοπλισμό και καινοτόμες ιδέες δημιουργεί ολοκληρωμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που ικανοποιούν και τις υψηλότερες απαιτήσεις των πελατών-συνεργατών της, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν θετικά στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς. Ποια τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει στην πολυετή δραστηριότητά της;

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως εάν το προϊόν δεν έχει κάτι να «πει» στον καταναλωτή, τότε δεν θα εξυπηρετήσει τον απώτερο σκοπό του, την πώληση. Εξειδικευμένοι άνθρωποι της ELVIAL καθημερινά ερευνούν, δοκιμάζουν και σχεδιάζουν προϊόντα που θα ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου πελάτη. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα. Σε αυτά τα πλαίσια η ELVIAL πρωτοπόρησε το 2004 με τα ELVIAL Multilock, προτείνοντας στην αγορά τον περιμετρικό μηχανισμό, τεχνολογία που μέχρι και σήμερα όχι μόνο εφαρμόζεται, αλλά και αντιγράφεται από τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως υπάρχει διεθνής πατέντα ευρεσιτεχνίας της ELVIAL για τα ELVIAL Multilock σε 27 ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα οικογένεια προϊόντων της ELVIAL είναι το Elxcusive με αντιδιαρρηκτική προστασία και πολύ χαμηλό συντελεστή θερμοδιαπερατότητας, η οποία περιλαμβάνει και σειρά με ξύλο – αλουμίνιο.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η ασφάλεια μειονεκτεί πλέον στις μέρες μας, η ELVIAL καινοτόμησε με τα συστήματα ELVIAL Multilock Systems και τα συστήματα ECOSAFE, τα οποία εκτός από άριστα χαρακτηριστικά ασφάλειας έχουν υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτά τα πρωτοποριακά συστήματα.

Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σήμερα σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης. Παράλληλα, η τεχνολογία έχει δώσει εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη γνώση του καταναλωτή ακόμα και σε τεχνικά θέματα του αντικειμένου. Όλα αυτά αποτελούν πρόκληση για μια επιχείρηση που πιστεύει στις δυνάμεις και στα προϊόντα της. Τα ELVIAL Multilock έχουν εξελιχθεί και πλέον προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή όχι μόνο υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης, αλλά και απόλυτη και πιστοποιημένη ασφάλεια. Οι επιδόσεις αυτές είναι πιστοποιημένες, σε μέγιστες διαστάσεις, στο διακεκριμένο γερμανικό ινστιτούτο IFT Rosenheim. Παράλληλα, το αισθητικό αποτέλεσμα και η λειτουργικότητα των συστημάτων έχει ιδιαίτερη αξία για μας, μια που το προϊόν αυτό θα γίνει ο «συγκάτοικος» του τελικού καταναλωτή που θα το επιλέξει, για μια ζωή.

Βασικό συντελεστή στους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης της ELVIAL αποτελεί η συνεχής επένδυση σε καινοτόμα και μοναδικά προϊόντα. Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και του συστήματος ποιοτικού ελέγχου της ELVIAL;

Η ELVIAL διαθέτει ειδικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που απαρτίζεται από έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς και από τεχνικούς δοκιμών και εφαρμογών. Το τμήμα αυτό εμπνέεται από δυο βασικούς παράγοντες για να δημιουργήσει νέα και μοναδικά προϊόντα: τις σημερινές ανάγκες της αγοράς, που συνεχώς μεταβάλλονται και τις ανάγκες του «αύριο» πριν καν δημιουργηθούν. Παράλληλα η εταιρία πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε μέσα και εξοπλισμό σε ετήσια βάση. Για την τελευταία τετραετία, οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης ανέρχονται συνολικά στα 1,2 εκ €. Σχετικά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό αναφέρεται ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει ειδικό ερευνητικό εργαστήριο δοκιμών και εφαρμογών εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα και τεχνολογία αιχμής. Όσο αναφορά στον ποιοτικό έλεγχο το σύστημα της ELVIAL είναι τόσο απλό όσο και μοναδικό. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι εκπαιδευμένοι με καταγεγραμμένες διαδικασίες και σαφείς οδηγίες, να ελέγχουν ποιοτικά το προϊόν στο παραγωγικό στάδιο που εργάζονται. Παράλληλα, ένας άνθρωπος είναι ο θεματοφύλακας της τήρησης των διαδικασιών για όλο το παραγωγικό φάσμα και με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ελέγχει την ποιότητα του προϊόντος. Το σύστημα αυτό υιοθετήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και τα αποτελέσματα του είναι εντυπωσιακά.

Ποιες είναι οι κινήσεις και η τακτική που ακολουθεί η ΕLVIAL σε θέματα που αφορούν τη σήμανση CE και γενικότερα τις πιστοποιήσεις έναντι των συνεργατών – κατασκευαστών;

Ο χώρος έχει ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς από πιστοποιήσεις αμφιβόλου προελεύσεως. Παρόλα αυτά το θέμα πιστοποίηση θα πρέπει να ληφθεί από όλους μας πολύ σοβαρά. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 305/2011 είναι σαφής, ενώ με νόμο του κράτους από 01/07/2013 είναι υποχρεωτικές οι μετρήσεις από τους κατασκευαστές προκειμένου να σημαίνουν τα προϊόντα τους. Η ELVIAL δημιούργησε το πακέτο υπηρεσιών ELVIAL Synergy, μέσα από το οποίο ο κατασκευαστής μπορεί να αξιοποιήσει την ομάδα συμβούλων της ELVIAL για την πιστοποίηση των πατζουριών και των ρολών καθώς και την εφαρμογή του ISO 9001. Στρατηγική συνεργασία στο επίπεδο των πιστοποιήσεων, έγινε με τον διαπιστευμένο φορέα TUV Reinland, παρέχοντας στους συνεργάτες μας όλο το πακέτο πιστοποιήσεων σε τιμές ειδικά διαμορφωμένες για το δίκτυο ELVIAL. Είναι σημαντικό να μην αντιμετωπιστεί η πιστοποίηση αποσπασματικά και τυπικά, αλλά ως ένα σύνολο αναβάθμισης του κλάδου του αλουμινίου που θα δώσει δυνατότητα πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Ο λόγος στον κατασκευαστή», είναι γνωστό πως για την εταιρεία η στρατηγική συνεργασία με τους πελάτες της είναι πρωτίστης σημασίας. Ποιους τρόπους έχει επιλέξει η ELVIAL για να ενημερώνει, στηρίζει και ενισχύει τους συνεργάτες της; (win win day)

Από την ημέρα λειτουργίας της η ELVIAL προτείνει συνεργασία αμοιβαίου κέρδους, κέρδος της ELVIAL αλλά και κέρδος του κατασκευαστή. Για να υπάρχει αμοιβαίο κέρδος θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα και καθημερινά οι δύο πλευρές, ώστε να εξετάζονται τα προβλήματα αλλά και οι ευκαιρίες και να δίνονται προτάσεις και λύσεις. Τα χρώματα, για παράδειγμα, αποτελούν πρόβλημα για την υπόλοιπη αγορά και ευκαιρία για τους συνεργάτες κατασκευαστές της ELVIAL. Έχοντας σχεδιάσει την νέα παραγωγική μονάδα πελατοκεντρικά, η ELVIAL μπορεί να διαχειριστεί ευέλικτα, πολλές μικρές και μεγάλες παραγγελίες ποικίλων χρωμάτων. Στη συνέχεια ο ιδιόκτητος στόλος, μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια τα προϊόντα στην πόρτα του κατασκευαστή. Επιπρόσθετα, όσο αναφορά στην επικοινωνία η ELVIAL έχει αναπτύξει μια πολιτική την οποία έχουμε ονομάσει Win Win. Η επικοινωνία αυτή έχει πολλές εφαρμογές για να μπορεί να προσεγγίσει όλες τις επιχειρηματικές ομάδες που συνθέτουν τον κλάδο μας. Μια από αυτές είναι η τακτική ενημέρωση που λαμβάνει ηλεκτρονικά η αγορά μέσω του Win Win News. Άλλη εφαρμογή της σύγχρονης επικοινωνίας Win Win που έχει επινοήσει η ELVIAL είναι το Win Win Day. Κάθε Δευτέρα συναθροίζονται κατασκευαστές, επιστημονικοί συνεργάτες και εξειδικευμένοι ομιλητές στους χώρους της ELVIAL στο κατάστημα του Ασπρόπυργου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος συνδέονται με την βοήθεια της τεχνολογίας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σε καίρια θέματα. Ο θεσμός αυτός μας έχει αποδείξει πως είναι ανάγκη να μιλάμε μεταξύ μας, να μοιραζόμαστε ιδέες, να δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλο. Σημαντικό κομμάτι της επικοινωνιακής στρατηγικής είναι η διοργάνωση συναντήσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων με τους κατά τόπους συνεργάτες μας. Η ανταπόκριση που βρίσκουμε στην ενέργεια αυτή είναι πέραν του αναμενόμενου, αν κρίνουμε από την μαζικότητα της προσέλευσης και την καθολική αναγνώριση για την αναγκαιότητα των συναντήσεων αυτών. Η μαζικότητα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι κατασκευαστές της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου στην Ημερίδα της Τρίπολης αποτελεί τρανό παράδειγμα. Με αυτούς τους τρόπους είμαστε βέβαιοι πως γίνεται σαφές το πλεονέκτημα που προσφέρει η διαδραστική συνεργασία της ELVIAL.

Πώς βλέπετε την προοπτική της αντικατάστασης κουφωμάτων σε συνδυασμό με τα προγράμματα επιδότησης της πολιτείας (εξοικονόμηση κατ’οίκον) και ποιες οι δράσεις της εταιρείας στον τομέα αυτό;

Αρχικά διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις από τον κλάδο σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η αλήθεια είναι πως υπήρχαν κενά στην εφαρμογή του. Κάποια από τα κενά αυτά με τις προσπάθειες όλων των φορέων του κλάδου διορθώθηκαν κάποια άλλα πρέπει να διορθωθούν. Όμως, σήμερα, την στιγμή που δεν υπάρχει νέα δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, από το πρόγραμμα αυτό προέρχεται ο κύριος όγκος δουλειάς για τους κατασκευαστές. Η ELVIAL πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του «Εξοικονομώ», και δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο step by step ασφαλούς εφαρμογής του. Οι καιροί έχουν αλλάξει, τα περιθώρια έχουν στενέψει και θα πρέπει να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, είτε αυτό είναι εύκολο είτε δύσκολο. Είναι απαραίτητο πλέον όλοι να αποκτήσουμε την κουλτούρα της εξοικονόμησης ενέργειας και να δούμε την αντικατάσταση σαν μια διαχρονικά ανταποδοτική επένδυση όχι μόνον για τον καταναλωτή αλλά και για την πολύπαθη χώρα μας ,αφού αποτελεί σημαντική περιβαντολογική παρέμβαση, λόγω των οικολογικών χαρακτηριστικών του αλουμινίου, ενώ παράλληλα δημιουργεί και μια αισθητική υπεροχή στην γενικότερη εικόνα του οικοδομικού ιστού.

Εντός ή εκτός συνόρων η αναγνώριση της εταιρείας ELVIAL είναι καθολική. Το 40% των προϊόντων της εξάγεται σε 24 χώρες ενώ διαθέτει και θυγατρικές. Μιλήστε μας για τη δραστηριότητα της εταιρείας εκτός συνόρων…

Το ουσιαστικό «άνοιγμα» του ορίζοντα της ELVIAL ξεκίνησε το 2000, όταν ιδρύθηκαν θυγατρικές εμπορικές μονάδες στη Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία. Η παρουσία της ELVIAL στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ενδυναμώθηκε κυρίως τα τελευταία δυο έτη με την νέα επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό για την κατεργασία των προφίλ αλουμινίου. Συγκεκριμένα, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της η ELVIAL δημιούργησε ένα νέο business unit, ειδικά διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ναυπηγικής. Τονίζω, ωστόσο, πως το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας της ELVIAL παρέμεινε στην Ελλάδα. Θεωρώ πως τα ελληνικά προϊόντα, ακόμα και στον βιομηχανικό τομέα, έχουν ποιότητα και αξιοπιστία, για αυτόν τον λόγο και οι εξαγωγές θα πρέπει να αποτελούν βασικό μέλημα κάθε επιχειρηματία είτε βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, είτε όχι.

Η ELVIAL αποδεδειγμένα συμβάλει στην απασχόληση, παράγει προϊόντα καινοτομίας, χρησιμοποιεί μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, έχει αναπτυγμένη εξωστρέφεια, και έχει Χρηματοοικονομική Υγεία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπως αυτή της οικονομικής κρίσης. Στοιχεία που την οδήγησαν πρόσφατα σε μία ακόμη βράβευση. Μιλήστε μας γι’ αυτή τη διάκριση και για το «μυστικό» που κάνει την επιχείρηση να ανταποκρίνεται συνεχώς στις αυξανόμενες απαιτήσεις και να αναπτύσσεται δυναμικά παρά την παρατεταμένη κρίση.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Σ.Β.Β.Ε. απένειμε στην ELVIAL το πρώτο βραβείο «Αριστεία – Μεσαία επιχείρηση» που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση της κατηγορίας. Στόχος των βραβείων αυτών ήταν η ανάδειξη, η προβολή και τελικά η βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή όχι μόνο για την διοίκηση και τους ανθρώπους της ELVIAL αλλά και για τους κατασκευαστές που αποτελούν το δίκτυο συνεργατών. Σίγουρα, μέσα από μια τέτοια αναγνώριση αντλούμε δύναμη και δεσμευόμαστε για την συνεχή ενδυνάμωση και ανάπτυξη της ELVIAL. Μυστικά δεν υπάρχουν! Το σλόγκαν 24/7, δηλαδή δουλειά για 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, είναι η καθημερινή μας πρακτική. Γνωρίζοντας πως ο πελάτης έχει πλήρη γνώση των αναγκών του, φροντίζουμε πάντα να προμηθευόμαστε τα καλύτερα υλικά, να σχεδιάζουμε σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, να δίνουμε βαρύτητα στην ποιότητα κατασκευής, να διαθέτουμε τα προϊόντα μας άμεσα και με ασφάλεια στην αγορά και όλα αυτά για να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον κατασκευαστή. Δεν επαναπαυόμαστε…

Έχοντας υιοθετήσει μία σταθερή και συνετή εμπορική πολιτική, παράλληλα με τις στοχευμένες και άρτια μελετημένες παραγωγικές της επενδυτικές επιλογές, η βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ELVIAL έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον δυναμικότερες εταιρείες του κλάδου. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και οι προγραμματισμένες σας επενδύσεις;

Οι εποχές είναι δύσκολες και επιτάσσουν συνεχή εγρήγορση όλων των αισθήσεων, ενώ οι αντιδράσεις στα ερεθίσματα της αγοράς θα πρέπει να είναι άμεσες. Είναι δύσκολο, λοιπόν να σχεδιάσει κανείς το μέλλον, ωστόσο σίγουρα σκοπεύουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ELVIAL στην αγορά: να εργαζόμαστε σκληρά με γνώμονα την σχέση αμοιβαίου κέρδους, win-win, και να δώσουμε στους συνεργάτες μας κατασκευαστές, με ουσιαστικές βοήθειες, τη δυνατότητα μετάβασης στη Νέα Αγορά που κατά την προσωπική μου άποψη έχει ήδη διαμορφωθεί και απαιτεί αυξημένα ποιοτικά στάνταρ με αυστηρές πιστοποιήσεις. Σχεδιάζουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις παραγωγικού χαρακτήρα για την «επόμενη ημέρα», που στόχο έχουν την περεταίρω υποστήριξη των συνεργατών μας κατασκευαστών στην Ελλάδα και τη διείσδυση της ELVIAL στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Άλλωστε, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη δεν σταματούν ποτέ σε μια υγιή και δυναμική επιχείρηση όπως η ELVIAL.

Απάντηση