Βραβεύσεις θερμοϋδραυλικών δικτύων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), με την ευγενική χορηγία της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων για υδραυλικούς «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.», πραγματοποίησε για έκτη συνεχή χρονιά την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στον Ταύρο.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε αρχές Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου 2014. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων, που διοργάνωσε το Ε.Ι.Α.Χ. στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Θερμοϋδραυλικών, Ψυκτικών και Φυσικού αερίου, με τα υλικά, τις εφαρμογές και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα tablet, μια σειρά εργαλείων σε ένα κουτί (σωληνοκόφτη, ελατήριο κάμψης χαλκοσωλήνα cusmart, ξύστρα, ρακόρ μηχανικής σύσφιξης και πρεσαριστά για τον χαλκοσωλήνα cusmart), ως αναμνηστικά δώρα. Ο πρώτος νικητής, έλαβε επιπλέον, μία πρέσα Romax AC Eco Rothenberger μαζί με ένα Vario press με καλούπια 15mm, 18mm, 22mm, 28mm., ο δεύτερος 1 Set Expander των 15mm έως 42mm (μουφαδόρος) και ο τρίτος μία χειροκίνητη πρέσα TP40-S ελέγχου εγκατάστασης. Επίσης, στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, δόθηκε αντίστοιχα μία πλακέτα με τιμητική διάκριση του σχολείου, όπου αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το βραβείο που έλαβε. Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος απένειμε χαιρετισμό στους διευθυντές των σχολείων που πήραν μέρος και στην συνέχεια εξήγησε το ρόλο και τη συνδρομή του ΕΙΑΧ στην εκπαίδευση των υδραυλικών και θερμό-υδραυλικών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς. Ο καθηγητής – Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και Τεχνικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Γεράσιμος Ζεπάτος στο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στην αξία του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν επαγγελματία υδραυλικό και πως αυτή η αξία είναι το καλύτερο εχέγγυό του για να μπορεί να υπάρξει στην αγορά και να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Επίσης τόνισε τη σημασία του θεσμού του διαγωνισμού με έμφαση στη συμμετοχή και όχι στην βράβευση των μαθητών ως αυτοσκοπό, καθώς και στη σημασία της ευγενούς άμιλλας έναντι του ανταγωνισμού. Προσκεκλημένοι ήταν, όλοι οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τους συνοδούς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της απονομής των βραβείων και την τιμητική διάκριση για τα σχολεία τους, το ΕΙΑΧ παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Το πρώτο βραβείο παραδόθηκε από τον κο Ν. Βεργόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Χ., το δεύτερο από τον κο Π. Σαλουφάκο, Product Manager Χαλκοσωλήνων Εσωτερικού, Χαλκόρ και το τρίτο βραβείο από τον κο Γ. Ζεπάτο, καθηγητή-μηχανολόγο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, Τεχνικό Σύμβουλο του Ε.Ι.Α.Χ.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο Μπακίρης Βασίλης 2η ΕΠΑ.Σ. Σιβιτανιδείου

2ο Βραβείο Παλατζίδης Βασίλης Ο.Α.Ε.Δ. Ν. Ηρακλείου

3ο Βραβείο Σχισμένος Νικόλαος ΕΠΑ.Σ. Ραφήνας

{gallery}profil/domisi/2014/vraveiaxalkou{/gallery}

Απάντηση