Ασφυξία για τους επαγγελματίες το ”εξοικονόμηση κατ’ οίκον”

Οι οφειλές του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» προς τους αλουμινακατασκευαστές αλλά και τους υπόλοιπους τεχνικούς κλάδους που συμμετέχουν στην δράση προκαλούν ασφυξία.

Οι οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν συνταχτεί θα έπρεπε να κλείσουν εντός τρίμηνου. Δυστυχώς έχουν περάσει αρκετοί μήνες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν έχουν εξοφληθεί το 70% της κάθε εργασίας που υλοποίησαν. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους ιδιοκτήτες στην καταστροφή. Οι οφειλές από το πρόγραμμα απασχόλησαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Γκαραγκούνης με τον Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων).

Στην συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης αποπληρωμής των αλουμινοκατασκευαστών μέσα από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια. Οι αλουμινοκατασκευαστές παραμένουν απλήρωτοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία και με το δίκιο τους διαμαρτύρονται για την κατάσταση. «Το πρόβλημα των καθυστερήσεων αποπληρωμής έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι οφειλές έχουν γονατίσει τους αλουμινοκατσκευαστές αλλά και τους υπόλοιπους τεχνικούς κλάδους που αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πολλοί από τους συναδέλφους μας θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις μιας και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις υποχρεώσεις προς τις εταιρείες», τόνισε ο κ. Γκαραγκούνης πρόεδρος του Σωματείου Αλουμινοκατασκευαστών.

Απάντηση