Ανακύκλωση… τέχνης

Για λίγες ακόμη μέρες, μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό της θεσσαλικής πρωτεύουσας η έκθεση που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με τίτλο ΣΚΟΥΠίδια αλλιώς… ανακύκλωση τέχνης.
Στην έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, συμμετέχουν 46 καλλιτέχνες από τη Λάρισα και τον Βόλο και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύνολο έργων, με ποικιλία πρωτότυπων καλλιτεχνικών ιδεών, με βασική ιδέα την ανακύκλωση μέσα από τη ματιά και τον τρόπο των καλλιτεχνών

Φαντασία, τόλμη, ευρηματικότητα και χιούμορ χαρακτηρίζουν τα επιτοίχια έργα, τις κατασκευές, τις εγκαταστάσεις, τα ενδύματα, τα έπιπλα, τα χρηστικά αντικείμενα και τα κοσμήματα, δημιουργημένα από μεγάλη ποικιλία ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην τέχνη του 20ού αιώνα τα ευτελή υλικά απετέλεσαν βασικό εκφραστικό μέσο και χαρακτήρισαν κινήματα της πρωτοπορίας καθώς και τη δημιουργία διάσημων καλλιτεχνών.

Σήμερα, με οικολογική και κοινωνική συνείδηση, οι καλλιτέχνες καταθέτουν με ευαισθησία, φαντασία και χιούμορ τις δικές τους προτάσεις. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τέχνη. Ακόμη και τα σκουπίδια…

Η ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε από μια ομάδα καλλιτεχνών του Βόλου, στην οποία συμμετέχουν οι Τζοβάνι Αλμπίνο, Βασίλης Βούλγαρης, Κώστας Κομνηνός, Κατερίνα Σαμαρά και Ιωάννα Τερλίδου, που συμμετείχαν στην έκθεση RISC-ART, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το Μάη του 2014, ενώ αντίστοιχη έκθεση, με τίτλο Ρίξτε τα σκουπίδια… στην τέχνη, πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, στον Βόλο.

Απάντηση