ΑΛΟΥΜΙΝΙO:Η ανάπτυξη στον τομέα των μεταφορών οδηγεί τη ζήτηση

Νέα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου (EAA) προβλέπουν ένα λαμπρό μέλλον για το αλουμίνιο στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για τις εφαρμογές του στον τομέα των μεταφορών.

Η ζήτηση τελικής χρήσης του αλουμινίου στην Ευρώπη σχεδόν θα διπλασιαστεί τις επόμενες δεκαετίες, από τα 12 εκατομμύρια τόνους ετησίως σήμερα, θα ανέλθει στα 20 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2050. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της αυξανόμενης χρήσης του αλουμινίου στον τομέα των μεταφορών, η οποία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1990.

Πράγματι, η ευρωπαϊκή αγορά αλουμινίου αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 3,8 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mt / y) σήμερα σε 7 εκατομμύρια τόνους το 2050, με το μέσο όρο χρήσης του αλουμινίου ανά Ευρωπαίο πολίτη να αυξάνεται κατά σχεδόν 64% σε 36kg από το 2050. Με την ευκαιρία της έκθεσης ALUMINIUM 2014 (7-9 Οκτωβρίου Ντίσελντορφ), o Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου Gerd Götz έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Νέα στοιχεία μας δείχνουν ότι η Ευρώπη θα έχει μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αγοράς για το αλουμίνιο. Οι καταναλωτές αναζητούν υψηλής ποιότητας, καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες και συγχρόνως μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Δεν υπάρχει άλλο υλικό που μπορεί να ταιριάξει με την απόδοση και τη βιωσιμότητα του αλουμινίου σε απάντηση αυτής της ζήτησης. Η επιτυχία του αλουμινίου οφείλεται στους τομείς των μεταφορών, των κτιρίων και της συσκευασίας που είναι μόνο η αρχή “.

Οι τομείς των μεταφορών και της συσκευασίας αυξάνουν τη ζήτηση και στα προϊόντα έλασης αλουμινίου, με ρυθμό αύξησης 3,1% που προβλέπεται για το 2014 και 3,3% το 2015, η ζήτηση είναι επίσης ελαφρώς αυξημένη για τα προϊόντα διέλασης, ιδιαίτερα στον τομέα της οικοδομής, με τις προβλέψεις να θέλουν αύξηση κατά 1,5% φέτος και 1,6% το 2015. Στοιχεία τω ΟΛΓ δείχνουν επίσης ότι η Ευρώπη έχει γίνει ο παγκόμσιος πρωταθλητής της ανακύκλωσης αλουμινίου, με παραγωγή 11 κιλά ανακυκλωμένου αλουμινίου ανά άτομο ανά έτος έναντι περίπου 4 κιλά για τον υπόλοιπο κόσμο. “Έχουμε μια σημαντική ικανότητα ανακύκλωσης 12,3 εκατομμύρια τόνους ετησίως, αλλά μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα αν έχουμε εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της Ευρώπης από ανακυκλωμένο υλικό”, πρόσθεσε ο Gerd Götz.

Απάντηση