Αλουμινένιες δημιουργίες του Νίκου Φλώρου σε Ρόδο, Ισπανία και Ρωσία

Οι γλυπτές εγκαταστάσεις του Νίκου Φλώρου και οι ποπ αρτ ανάγλυφοι πολύχρωμοι πίνακές του, αφιερωμένοι στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, δουλεμένοι από χιλιάδες κουτάκια αναψυκτικών και άλλα αλουμινένια υλικά, προετοιμάζονται, μαζί με νέες δημιουργίες του Έλληνα εικαστικού, για τριπλή έξοδο, με αποκορύφωμα τις ατομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη στη Ρωσία, το 2016, έτος ελληνορωσικής φιλίας.
Η περιοδεία των εκθέσεων του Νίκου Φλώρου ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα από τη Ρόδο, όπου από τις 5 Σεπτεμβρίου, στο επιβλητικό Παλάτι των Ιπποτών, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει πέντε πίνακές του, ως φόρο τιμής στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου. Επίσης, με αυτή την έκθεση, ο Νίκος Φλώρος στηρίζει την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου, στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.
Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, η έκθεση της Ρόδου θα μεταφερθεί στο Μουσείο «Ελ Γκρέκο» στο Τολέδο. Πρόκειται για τα έργα «Ανάσταση Ιησού Χριστού», «Διαμερισμός των ιματίων του Ιησού Χριστού», «Σταύρωση Ιησού», «Αποκαθήλωση» και «Πορτρέτο του Ελ Γκρέκο».
Στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, ο Νίκος Φλώρος, μετά από επίσημη πρόσκληση, εκθέτει και πάλι στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 18093,18094,18095,18096″][/images_grid]

Απάντηση