Έργα τέχνης από ανακυκλωμένο αλουμίνιο

Η Βραζιλία, η νούμερο ένα χώρα στον κόσμο στην ανακύκλωση αλουμινίου. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μαζεύουν σκουπίδια από αλουμίνιο για να ζήσουν, οι λεγόμενοι catadores, και τώρα ίσως βρήκαν έναν τρόπο να βγάλουν λεφτά μέσα από την τέχνη.

Μια νέα ιδέα που δημιουργήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους να βγάλουν έξτρα χρήματα αλλά και παράλληλα δίνει οικολογικές λύσεις για τα τοξικά σκουπίδια. Η ιδέα ξεκίνησε από το Studio Swine, μια εταιρεία design που βρίσκεται στο Λονδίνο. Δημιούργησαν το πρόγραμμα Can City που μαζεύει από τους δρόμους της πρωτεύουσας κουτάκια αλουμινίου και άλλα υλικά για να δημιουργηθεί… τέχνη.

Όλοι οι πωλητές catadores που μάζευαν κουτάκια αλουμινίου και τα πουλούσαν σε εταιρείες ανακύκλωσης, έχουν τώρα την ευκαιρία να τα δίνουν σαν πρώτη ύλη στην Can City που περιοδεύει τους δρόμους της Βραζιλίας και μαζεύει εκτός από κουτάκια αλουμινίου, λάδι από εστιατόρια, για να δημιουργήσει «καύσιμο» για την μηχανή που ανακυκλώνει και λιώνει όλα τα κουτάκια αναψυκτικών. Έτσι το λιωμένο αλουμίνιο μετατρέπεται σε κάτι που μπορεί να πουληθεί. Καλούπια έχουν δημιουργηθεί για αντικείμενα τέχνης, κοσμήματα κ.α. και οι catadores δημιουργούν έργα τέχνης και αντικείμενα που πωλούνται και τους αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη.

Απάντηση