Ένα υπόγειο πέρασμα με πράσινη στέγη για τους σπουδαστές της Μινεσότα

Αρχιτεκτονική και μηχανολογική εταιρεία LEO Α DALY σχεδίασε ένα υπόγειο τούνελ πεζών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στο Mankato, το οποίο αποτελεί ένα προστατευμένο πέρασμα για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό που το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Επίσης τις εντυπώσεις κερδίζει η πράσινη οροφή, που ονομάστηκε σύνδεση και έχει βραβευτεί με το Βραβείο Αριστείας Μηχανολογικής από το αμερικανικό Συμβούλιο των τεχνικών εταιρειών (ACEC) της Μινεσότα.
Η υπόγεια δομή δημιουργεί επίσης ένα υπαίθριο αμφιθέατρο που βρίσκεται στο υπάρχον τοπίο. Ένας τοίχος κουρτίνα επιτρέπει στο φυσικό φως να διεισδύσει στο εσωτερικό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών τειχών της σύνδεσης είναι κατασκευασμένα από χάλυβα για να αντέχουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο χάλυβας δημιουργεί μια αίσθηση της σύνδεσης μεταξύ της σήραγγας κα με ένα γλυπτό χάλυβα, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του χώρου.
Η δομή ολοκληρώνεται με μια πράσινη στέγη, η οποία βοηθάει στη μόνωση κατά τους ψυχρούς χειμώνες της Μινεσότα. Για να δημιουργήσουν το “διπλωμένο” σχεδιασμό υαλοπετασμάτων, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί σχεδίασαν μια δομή ματ και χάλυβα, η συγκεκριμένη μορφή δίνει στην εγκατάσταση κυματοειδή φύλλα χάλυβα .

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14391,14392,14393,14394,14395″][/images_grid]

Απάντηση