Ένα μικρό σύγχρονο σπίτι στο Τελ Αβίβ διαθέτει μεγάλα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά

Με την πρώτη ματιά, αυτό το μικρό ισραηλινό σπίτι μοιάζει κάπως λιτό. Αλλά ο σύγχρονος σκούρος γκρι κύβος κρύβει ένα ανοικτό σχέδιο ορόφων γεμάτηο φως και φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που δεν θα περιμένατε να βρείτε σε ένα σπίτι αυτού του μεγέθους ή της περιοχής. Οι Αρχιτέκτονες Israelevitz αντιμετώπισαν ένα μεγάλο σχέδιο για ένα μικρό αποτύπωμα, με ένα σπίτι τριών επιπέδων που είναι τόσο ζεστό και άνετο, καθώς και φιλικό προς το περιβάλλον. Με την εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στον τελευταίο όροφο, αυτό το κομψό μικρό σπίτι είναι κάτι περισσότερο από ένα σπίτι για μια πολυάσχολη οικογένεια του Τελ Αβίβ.
Οι Dan και Hila Israelevitz κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο έργο για μια δραστήρια οικογένεια πέντε ατόμων. Η αποστολή ήταν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό, φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι που θα μπορούσε να κτιστεί σε ένα σχετικά μικρό τετράγωνο ανάμεσα σε άλλα κτήρια.
Το ζευγάρι χρησιμοποίησε δημιουργικά σχήματα και υλικά για να κάνει το μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από το αποτύπωμά του, συνδέοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με γυαλί.
Ο πρώτος όροφος που διαθέτει μία ανοιχτή κουζίνα και καθιστικό συνορεύει με ένα γυάλινο τοίχο από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με θέα μια πισίνα που τρέχει σχεδόν σε όλο το μήκος του σπιτιού. Ένα επαναλαμβανόμενο σύστημα ενεργειακού κλιματισμού θερμαίνει την πισίνα, εξοικονόομώντας ενέργεια, χωρίς να υπονομεύει την πολυτέλεια του κτηρίου. Στον πρώτο όροφο, το κύριο υπνοδωμάτιο προσφέρει πανοραμική θέα κοντά στο κέντρο της πόλης του Τελ Αβίβ, κάνοντας το χώρο φαίνεται ανοικτός και ευάερος.

[images_grid auto_slide=»no» auto_duration=»1″ cols=»three» lightbox=»yes» source=»media: 20262,20263,20264,20265″][/images_grid]

Τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα έτσι ώστε να προστατευουν την ιδιωτική ζωή των ενοίκων ενώ εξακολουθούν να αφήνουν να περνα το φυσικό φως. Το μπάνιο, με επιδαπέδια μπανιέρα, είναι ένα μέρος όπου θα θέλατε να περάσετε όλο το χρόνο σας. Το πάτωμα είναι καλυμμένο με μαύρο μωσαϊκό, μια έντονη αντίθεση με κατάλευκα υπόλοιπα αξεσουάρ ενώ ιδιαίτερη ζεστασιά στο χώρο δίνουν τα έπιπλα σε αποχρώσεις βελανιδιάς προσδίδοντας μια ζεν ευαισθησία.

[images_grid auto_slide=»no» auto_duration=»1″ cols=»three» lightbox=»yes» source=»media: 20266″][/images_grid] Το υπόγειο διαθέτει μια αίθουσα ψυχαγωγίας και δωμάτια για τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας. Η ηχομόνωση στην αίθουσα ψυχαγωγίας είναι εξοπλισμένη με σκούρα ξύλινη επένδυση τοίχων, εμπνευσμένη από μια αγγλική παμπ και διαθέτει wine bar και τηλεόραση επίπεδης οθόνης.
Αυτό το μικρό σπίτι είναι εντυπωσιακό από την πίσω αυλή, καθώς ολόκληρη η δομή εμφανίζεται ως ένα μπλοκ γραφίτη με ελάχιστα ανοίγματα, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτό που βρίσκεται μέσα είναι μυστικό ή τουλάχιστον ντροπαλό. Αλλά οι τολμηρές γωνίες και η σκούρα απόχρωση παιχνιδιάρικα αλληλεπιδρούν με την αυλή δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό υπαίθριο χώρο για ψυχαγωγία. Αυτό που δεν φαίνεται, αλλά είναι σίγουρα αισθητό στους ιδιοκτήτες σπιτιού, είναι οι ηλιακοί συλλέκτες οροφής που προμηθεύουν περίπου το 80 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στο σπίτι.

[images_grid auto_slide=»no» auto_duration=»1″ cols=»three» lightbox=»yes» source=»media: 20267,20268,20269″][/images_grid]
Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση