Ένα ερειπωμένο κτίσμα μετατρέπετε σε θαύμα Νεοϋορκέζικης αισθητικής!

Αν περάσεις έξω από το κτήριο της Ακτής Μιαούλη στον αριθμό 57, τα εξήντα χρόνια ζωής του ούτε και που σε προϊδεάζουν γι’ αυτό που συναντάς στον έκτο μέχρι τον όγδοο όροφό του, που κάποτε ήταν ένα ερείπιο.

Οι όροφοι που στεγάζουν την εταιρεία της Antipollution, μια πρωτοπόρο εταιρεία που εξειδικεύεται σε έργα πρόληψης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικής ρύπανσης, φέρουν την υπογραφή της διακεκριμένης αρχιτέκτονα Αλεξίας Βασιλειάδη. Ο χώρος; Θυμίζει ένα loft που θα ήθελες όχι απλά να εργάζεσαι αλλά να μείνεις για πάντα! Εμφανές μπετόν, έντονη παρουσία του ξύλου και του μετάλλου συνυφαίνουν ένα μοναδικό industrial σκηνικό μοναδικό για τα ελληνικά αρχιτεκτονικά δεδομένα. Το αποκορύφωμα τα παλιακά πλακάκια που ντύνουν το πάτωμα της κουζίνας και τα ειδικής παραγγελίας έπιπλα με τις χειρολαβές φτιαγμένες από υδραυλικούς σωλήνες! Όλα αντανακλούν την ανατρεπτική φιλοσοφία της δημιουργού τους. Άλλωστε κάτι παραπάνω ξέρει η Αλεξία μιας και στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται μεγάλες δουλειές από χώρους εργασίας στην Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Μανχάταν. Αυτή η δουλειά της Antipollution είναι μία από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς της και της πήρε έξι μήνες, αφού οι δύο χώροι άλλαξαν ριζικά, από τις οροφές μέχρι το ταβάνι, ενώ εξοπλίστηκε παράλληλα και με οικολογικά συστήματα για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Πάρτε μια γεύση από Νεοϋορκέζικη αισθητική με θέα τον Πειραιά…!

[images cols=”three” lightbox=”true”] [image link=”5557″ image=”5557″] [image link=”5558″ image=”5558″] [image link=”5560″ image=”5560″] [image link=”5561″ image=”5561″] [image link=”5563″ image=”5563″] [/images]

Απάντηση