Ένας παλιός αχυρώνας ξαναγεννήθηκε ως ένα καταπληκτικό μηδενικής κατανάλωσης σύγχρονο σπίτι

Στο Σικάγο η αρχιτεκτονική εταιρεία Northworks ανέλαβε να διασωσεί κομμάτια ένος ερειπωμένου  αχυρώνα του 1880 και να κατασκευάσει το Thistle Hill Farm, ένα απίστευτο φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο για το Σαββατοκύριακο που διαμορφώθηκε ακριβώς πάνω από το παλιό αχυρώνα. Το εντυπωσιακό αυτό κτήριο βρίσκεται σε λόφους 200 στρεμμάτων στο δυτικό Ουισκόνσιν. Το σπίτι μιμείται τη γεωργική αρχιτεκτονική διατηρώντας τη γοητεία της ιστορικής Αγροτικής εκμετάλλευσης του, ενώ προσθέτει όμορφες σύγχρονες λεπτομέρειες και φιλικά προς το περιβάλλον στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 32935,32936,32937″][/images_grid]

Χτισμένο με ένα παρόμοιο στυλ με τον αρχικό αχυρώνα του 19ου αιώνα, το 4500 τετραγωνικών ποδιών Thistle Hill Farm σπίτι είναι επενδυμένο με χαμηλού κόστους συντήρησης κόκκινο κέδρο και ολοκληρώνεται με επικάλυψη στέγης χαλκού. Το κτήριο έχει  μια μεγάλη γυάλινη πρόσοψη για να μεγιστοποιήσει την πρόσβαση σε φυσικό φως και πανοραμική θέα στους λόφους και τις καλλιέργειες. Οι παλιές αγροτικές αποθήκες από ασβεστόλιθο έμειναν άθικτες και επαναχρησιμοποιήθηκαν  για να σχηματίσουν ένα τοίχο αντιστήριξης που κατεβαίνει στην εξωτερική πισίνα.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 32938,32939,32940,32942″][/images_grid]

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι σε μεγάλο βαθμό χτισμένο με διασωθέντα υλικά από τον παλιό αχυρώνα και συμπληρώθηκαν και τοπικά υλικά, όπως το μεγάλο κεντρικό τζάκι κατασκευασμένο από ντόπιο ασβεστόλιθο. Τα πατώματα είναι κατασκευασμένα από πεύκα που βρέθηκαν πεσμένα στον γύρω ποταμό. Τα έπιπλα κατασκευασμένα από διασωθέντα υλικά από τον αρχικό αχυρώνα, όπως το τραπέζι και τα φωτιστικά, στολίζουν την ενιαία τραπεζαρία, κουζίνα και σαλόνι. Άλλα και  τα ανακυκλωμένα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως  το ανακυκλωμένο χαρτί και τσιμέντο στον πάγκο της κουζίνας  και ένα μεγάλο χαλί κατασκευασμένο από ένα συνονθύλευμα από παλιά υφάσματα. Το σπίτι ηλεκτροδοτείται από τις εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών ενέργειας.

 

Απάντηση