Έκθεση DOMΟTEC 2016: Η ολοκληρωμένη έκθεση δόμησης, ανακαίνισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, τo κατάστημα και το ξενοδοχείο

Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για  τη διοργάνωση της έκθεσης DOMOTEC που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Εxpo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η DOMΟTEC θα εστιάσει σε λύσεις ανακαίνισης, οικολογικής δόμησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε μία περίοδο που σημειώνεται ιδιαίτερη δραστηριότητα στους συγκεκριμένους τομείς τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ αναφορικά με τις ξενοδοχειακές μονάδες έχει διαπιστωθεί αύξηση της ανακαίνισης και της αναβάθμιση τους.

Η DOMΟΤEC  2016 θα διεξαχθεί μαζί με την BUILDING GREEN και την ELECTROTEC & Σαλόνι Φωτισμού και σε παράλληλη διοργάνωση με την έκθεση ΜΕDWOOD –  Δομικά υλικά ξύλου υλικά επιπλοποιίας, ημιέτοιμα προϊόντα κ.α.

Η συνύπαρξη τους δημιουργεί μία σημαντική και ενιαία διοργάνωση που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και καινοτόμες προτάσεις στους επισκέπτες καθώς και μια νέα δυναμική στον κλάδο της δόμησης, της ανακαίνισης και της εξοικονόμησης ενέργειας στηριζόμενη σε νέες πρακτικές-τεχνολογίες, που θα παρουσιαστούν μέσα στην έκθεση.

Εξαιρετικής σημασίας αποτελεί η μοναδική εμπορική ευκαιρία που προσφέρει η DOMOTEC για εξωστρέφεια στον γιγαντιαίο κλάδο κατασκευών της Ρωσίας. Αποστολή μελών της Ένωσης Ρώσων Κατασκευστών, επισκέπτεται την έκθεση με σκοπό να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τις ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν. Η αποστολή θα έχει ως επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης κύριο V. Yakovloev και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο της DOMOTEC 2016, προγραμματίζεται μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης του κλάδου και απευθύνονται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, τεχνικές εταιρείες, γραφεία μελετών, σχεδιαστές καθώς και στον κλάδο της δόμησης και των ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα,  την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 17:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση RE-INNOVATION: Οι νέες τάσεις στη σύγχρονη σχεδίαση και ανοικοδόμηση κτιρίων και επαγγελματικών χώρων, στην οποία διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές παρουσιάζουν πρότυπα και case studies σχετικά με ανακαινίσεις, αναπλάσεις χώρων και κτιρίων και την ενεργειακή τους απόδοση.

Eπίσης, καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών θα παρουσιάζονται καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 20:00, μέσα στην έκθεση στον ανοιχτό χώρο open space σχετικά με την αειφορία, την πράσινη δόμηση, τις ΑΠΕ και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, στα υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον.

Η είσοδος στην έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση: www.domotecexpo.gr

Απάντηση