Στις 18-20 Μαΐου το 2ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ για την αγορά ενέργειας

Διεθνές Συνέδριο ΗΑΕΕ

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ενέργεια στην Ελλάδα, η ΗΑΕΕ ανοίγει το δρόμο της Αθήνας προς τα διεθνή κέντρα ενεργειακών αποφάσεων και δημιουργεί τις κατάλληλες προσβάσεις και υποδομές για την εξαντλητική διερεύνηση των ξένων επενδυτικών προοπτικών στη χώρα μας.[su_spacer]

Ως ελληνικό παράρτημα της διεθνούς ενεργειακής δεξαμενής σκέψης ΙΑΕΕ, με έδρα τις ΗΠΑ και παραρτήματα σε όλες τις σημαντικές για την ενέργεια χώρες, η ΗΑΕΕ αποτελεί τον κύριο “αγωγό” ενημέρωσης της παγκόσμιας ενεργειακής κοινότητας για την “επόμενη ημέρα” της απελευθέρωσης των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.

Στο τριήμερο συνέδριό της με τίτλο “The landscape in the new era of energy transition: Challenges, investment opportunities and technological innovations”, θα παρουσιαστούν 80 επιστημονικές εργασίες ακαδημαϊκών και αναλυτών, κυρίως από το εξωτερικό, σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και της συμμετοχής ξένων επενδυτών στα διάφορα projects της.

Επιπλέον, 50 και πλέον κορυφαίοι ειδικοί, στελέχη της αγοράς, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και διαμορφωτές της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο χώρο της ενέργειας, θα αναλύσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και θα προτείνουν λύσεις, σε 10 ξεχωριστές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Δεκάδες θα είναι επίσης οι κατ΄ιδίαν συναντήσεις στα πλαίσια του συνεδρίου, μεταξύ των ξένων συνέδρων με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Τα πορίσματα του συνεδρίου της ΗΑΕΕ θα προωθηθούν μέσω των συνεργαζόμενων ειδησεογραφικών οργανισμών, του παγκόσμιου δικτύου παραρτημάτων και των εκδόσεων της ΙΑΕΕ, προς τους μεγάλους ενεργειακούς ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς του εξωτερικού, καθώς και τη διεθνή επιχειρηματική, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Η έντονα διεισδυτική διεθνής δραστηριότητα της ΗΑΕΕ αποτελεί βασικό μοχλό προώθησης των ελληνικών συμφερόντων στον υπόλοιπο κόσμο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής σας, το πρόγραμμα των εργασιών και τον κατάλογο των ομιλητών, επισκεφτείτε το site του συνεδρίου στο: www.haee.gr/energytransition2017.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση