SIEGENIA: Brings spaces to life

H SIEGENIA είναι ένα όνομα με παράδοση και κύρος στη διεθνή αγορά. Πρωτοπόρος στον κλάδο των μηχανισμών κουφωμάτων και συστημάτων εξαερισμού, ξεχωρίζει για τη διαχρονική ποιότητα των προϊόντων της και την αποδοχή τους από τους επαγγελματίες του κλάδου. Επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντωνη SIEGENIA έχει δημιουργήσει την ομάδα προϊόντων AERO,για να εξασφαλίσει ευφυείς λύσεις για μια καλύτερη ζωή.
Τρεις διαστάσεις και τέσσερις τοίχοι χρειάζονται για να σχηματιστεί ένας χώρος αλλά αυτός ακόμα δεν θα είναι χώρος διαβίωσης, επειδή μια δυναμική κατασκευή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και λειτουργίες όπως είναι η ασφάλεια, η άνεση, η υγεία, η αισθητική, η βιωσιμότητα, η ενεργειακή απόδοση και πολλά άλλα. Αλλά το επίκεντρο είναι πάντα οι άνθρωποι. Με λίγα λόγια, ένας χώρος είναι ένα σύστημα και ένα παράθυρο είναι ο εξαεριστήρας του. Ως εκ τούτου, δεν είναι απλά ένας αεριστήρας, το παράθυρο αποτελεί μέρος του συστήματοςπου εξασφαλίζει ζωντάνια στο χώρο κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα μέσα σε αυτόν. Αυτή την σκέψη υιοθετεί η εταιρεία SIEGENIA που έχει μια μακρά παράδοση σε αυτά τα συστήματα.
Σήμερα είναι κορυφαία πάροχος συστημάτων άνεσης για ένα χώρο, με παράθυρα,πόρτες και άλλα συστήματα που δίνουν λύσεις για έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης. Η ομάδα προïόντων AERO παρέχει συστήματα εξαερισμού καθώς και πολλές λύσεις για την σωστή ροή του αέρα μέσα στους χώρους που ζούμε, κοιμόμαστε και εργαζόμαστε. Παράθυρα με ενσωματωμένη συσκευήεξαερισμού που ανακτά την θερμότητα του αέρακαι ανακυκλώνει την ποιότητα του, είναι ένα μόνο παράδειγμααπό την άνεση στους χώρους του μέλλοντος.
Με σύνθημα την καινοτομία σχεδιάστηκαν συστήματα που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Η ομάδα προïόντων AERO προσφέρει ένα ευχάριστο και υγιές περιβάλλον καθώς εξασφαλίζει καθαρό αέρα και εξοικονόμηση ενέργειας.
Η άνεση των δωματίων, συνεπώς, δεν είναιπλέον το άθροισμα πολλών λεπτομερών λύσεων,αλλά το αποτέλεσμα μιας σφαιρικής προσέγγισης.Η SIEGENIA φρόντισε να μετατρέψειδιαφορετικές απαιτήσεις, προσδοκίες καιανάγκες σε καινοτόμες και εφαρμοζμένες λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.
Ηχορύπανση
θόρυβος στον ύπνο
Είναι στα γονίδια μας: Θόρυβος στη μέση της νύχτας προμηνύει επικείμενους κινδύνους και θέτει το σώμα μας σε ‘κατάσταση αναμονής. Κάτι που ήταν ουσιώδες για την επιβίωση την παλιά εποχή είναι τώρα αντιπαραγωγικό. Επειδή μπορεί να αρρωστήσουμε αν δεν κοιμοιθούμε βαθειά και ξεκούραστα. Το κλείσιμο των παραθύρων, απλά δεν αποτελεί λύση, διότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει ξεκούραστο ύπνο σε χώρο χωρίς επαρκή αερισμό.
Το περιβάλλον μας έχει γίνει θορυβώδες. Αισθητά ! Η κύρια αιτία της ηχορύπανσης είναι η κίνηση στους δρόμους. Αυτή ενισχύεται με θορύβους από τρένα, αεροπλάνα κ.α. Παλιότερα, οι άνθρωποι μιλούσαν για διατάραξη ησυχίας- σήμερα ξέρουμε ότι ο θόρυβος επηρεάζει την υγεία μας. Μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα σε διάφορα συμπτώματα: έλλειψη συγκέντρωσης, νευρικότητα, στρες και υψηλή πίεση. Αυτές οι αλλαγές συνιστούν εν μέρει κλασσικούς παράγοντες ρίσκου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για προστασία από το θόρυβο.
Τι μπορεί να γίνει;
Ευτυχώς το ανθρώπινο είδος έχει κατορθώσει να βελτιώσει το περιβάλλον του με τεχνητά μέσα. Τα προïόντα της SIEGENIA είναι οικονομικά σε σύγκριση με το τι κοστίζει ο θόρυβος στην υγεία μας. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι ο νέος ηχομονωμένος εξαεριστήρας AEROPAC®. Η εντελώς αθόρυβη αυτή συσκευή παρέχει στα δωμάτια φρέσκο αέρα χωρίς ρεύματα ενώ ταυτόχρονα κρατάει τον εξωτερικό θόρυβο εκτός του χώρου.
Τα ισχυρά ηχομονωτικά παράθυρα προστατεύουν από το θόρυβο, παρʼ όλα αυτά εντείνουν το πρόβλημα της παροχής αναγκαίου φρέσκου αέρα. Εν ολίγοις, αερισμός μέσω παραθύρου δεν είναι η λύση: ειδικά τη νύχτα. Έτσι αντιμετωπίζουμε το δίλημμα: θόρυβος ή αέρας ;

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25858,25859″][/images_grid]
Με τον AEROPAC®
Τα παράθυρα σας παραμένουν μονίμως κλειστά ώστε να κοιμάστε ήρεμα. Ταυτόχρονα ο ηχομονωμένος αεριστής εξασφαλίζει έναν ήσυχο ύπνο.Κρατάει τον αέρα γύρω σας καθαρό ενώ το παράθυρο είναι κλειστό και έτσι, σας προσφέρει φρέσκο αέρα χωρίς ενοχλητικούς θορύβους. Όμως το μόνο πρόβλημα για την υγεία δεν είναι ο εξωτερικός αέρας. Οι αερομεταφερόμενες πηγές ρύπων είναι πολλές : υλικά οικοδομής, χνούδια, καπνός κ.α. μειώνουν την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Αυτό οδηγεί σε δυσφορία, πονοκεφάλους, κούραση , αλλεργίες και σε αναπνευστικά προβλήματα.
Το AEROPAC® επίσης βοηθάει με τη μόνιμη παροχή φρέσκου αέραμέσα στο δωμάτιο και εμποδίζει την αύξηση της συγκέντρωσης του C0₂. Επιπλέον η συνεχής αυτή παροχή αέρα προλαμβάνει την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας στον αέρα του δωματίου, με την οποία ευδοκιμούν ζωύφια της μούχλας και της σκόνης. Αυτό επιτυγχάνεται με μια μικρή συσκευή που λειτουργεί ήσυχα σαν ψίθυρος, χρησιμοποιεί τόση ενέργεια όση μια τηλεόραση σε κατάσταση αναμονής, είναι εύκολη, γρήγορη και καθαρή στη συντήρηση και με το μοναδικό της designεναρμονίζετε σʼ όλους τους χώρους διαβίωσης.
AEROPAC®
επαγγελματικές λύσεις εξαερισμού για εκείνους που έχουν υψηλές απαιτήσεις
εύκολη χρήση
εξοικονόμηση ενέργειας
φιλτράρισμα του αέρα
αθόρυβη λειτουργία για έναν ξεκούραστο ύπνο
μοναδικό Design
LCD Display

SENSOAIR
˂˂ Ορατά ˃˃ καθαρός αέρας.
Ο SENSOAIR είναι χρήσιμος αισθητήρας ποιότητας αέρα ο οποίος σηματοδοτεί και ανιχνεύει ατμοσφαιρική ρύπανση: είτε αυτό είναι διοξείδιο του άνθρακα, ανεπιθύμητες οσμές ή νικοτίνη, τα υψηλής ευκρίνειας ενδεικτικά στο περίβλημα της συσκευής δείχνουν την κατάσταση του αέρα- και πότε έχει γίνει υπέρβαση στα επιτρεπτά όρια. Ο SENSOAIR μόλις ανιχνεύσει κάποιο παράγοντα που μολύνει τον αέρα και έχει παραβιαστεί το επιτρεπτό όριο, ενεργοποιεί αυτόματα τον ανεμιστήρα τοίχου ή παραθύρου ή κάποιο άλλο σύστημα εξαερισμού έτσι απλά…
• Ανιχνεύει πολυάριθμους παράγοντες μόλυνσης του αέρα
• Προσφέρει ελεγχόμενο εξαερισμό στα κτήρια
• Καλαίσθητος σχεδιασμός, εύκολη τοποθέτηση και απλός χειρισμός
• Sensoairbasicγια επιτραπέζια χρήση
• Sensoairplusγια έλεγχο εξαερισμού και συστημάτων εξαερισμού
• Sensoairwaveγια ενσωμάτωση με συστήματα Z- Wave

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25860″][/images_grid]

SENSOAIR & AEROPAC
Μια ανάσα φρέσκου αέρα…
Οι άνθρωποι νιώθουν άνετα μόνο σε καλά αεριζόμενα δωμάτια και ο επαρκής αερισμός προστατεύει αποτελεσματικά από δομικές ζημιές και μούχλα. Η επίτευξη ελεγχόμενης παροχής φρέσκου αέρα με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο και με παράλληλη μείωση του εισερχόμενου θορύβου, είναι από τις δυσκολότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη αρχιτεκτονική, και οι κατασκευές.
Το Σύστημα AEROMATVTμε ανάκτηση θερμότητας της SIEGENIA δίνει περισσότερο φρέσκο αέρα στα δωμάτια του σπιτιού χωρίς να χάνουμε πολύτιμη ενέργεια. Είναι η ιδανική λύση για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα κτήρια. Ο φιλτραρισμένος αέρας επιτρέπει σε όλους να αναπνέουν πιο ελεύθερα, μειώνει το κόστος θέρμανσης και αναβαθμίζει την αξία του ακινήτου…αφήνοντας όλους να αναπνέουν ευκολότερα!Όσον αφορά την αναβάθμιση ή μετασκευή ενός παραθύρου με το σύστημα AEROMATVT παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και πιο απλουστευμένη τοποθέτηση.
Αποτελεσματική προστασία από τη μούχλα & την υγρασία
Ένα καλά ελεγχόμενο, υγιές περιβάλλονεσωτερικών χώρων εκτελεί διάφορες εργασίεςταυτόχρονα: Δεν υποστηρίζει μόνο την ευημερίαμας και τα επίπεδα απόδοσης, παρέχει επίσηςδιάρκεια προστασίας στην δομή του κτηρίου απότην υγρασία και τη μούχλα. Προστασία του κτηρίου από τις ζημιές πουμπορεί να προκαλέσει σε αυτό η υγρασία απαιτείεπαρκή εξαερισμό… το σύστημα AEROMAT VT είναι η λύση.
Πραγματικά οικονομικά αποδοτική με ενεργειακή απόδοση. Οι νέες διατάξεις για την εξοικονόμηση ενέργειαςκαι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσηςέχουν θέσει σαφείς στόχους για τη σημαντικήμείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κτήρια.Αυτό είναι δυνατό με καλά μονωμένα καιιδιαίτερα αεροστεγή κελύφη κτηρίων, τα οποίαεμφανώς μειώνουν την απώλεια θερμότητας καιως αποτέλεσμα και το κόστος θέρμανσης. Η SIEGENIA προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από καινοτόμες μονάδες εξαερισμού. Είτε μιλάμε για αεριστιστήρες τοίχου ή για συστήματα που τοποθετούνται στα παράθυρα. Είτε σχεδόν αόρατο ή οπτικά εντυπωσιακό, το σύστημα εξαερισμού AEROMAT VT της SIEGENIA είναι κάτι περισσότερο από ισχυρό. Αυτό είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ευπροσάρμοστο, χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του. Επιτρέπει ακόμηκαι τα πιο απαιτητικά και ασυνήθιστα έργα να επιτευχθούν ακριβώς όπως έχουν προγραμματιστεί.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25861″][/images_grid]

Υψηλή και αποτελεσματική ηχομόνωση/ηχοαπορρόφηση
Υψηλή ενεργειακή απόδοση
Υψηλή παροχή αέρα, ενεργειακά αυτόνομο με έλεγχο της παροχής αέρα
Ένδειξη LED για κατάσταση και αλλαγή φίλτρου
Χωρίς συμπυκνώματα ανάκτηση θερμότητας
Ενσωμάτωση αισθητήρων υγρασίας-, CO2- ή VOC
Δυνατή ενσωμάτωση στο σύστημα διαχείρησης κτηρίου
Ευέλικτες και διακριτικές επιλογές τοποθέτησης
Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας

AEROVITAL

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25862,25863″][/images_grid]
ανάκτηση θερμότητας έως και 73 %
διαχρονικό Design
μεγάλη ηχομόνωση με ενσωματωμένο φίλτρομικροσωματιδίων
Τηλεχειριστήριο για ατομικό προγραμματισμό
εύκολη τοποθέτηση
ένδειξη για αλλαγή φίλτρου

AEROPLUS εξαερισμός – αφύγρανση – οικονομία

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25864″][/images_grid]
Νέα σχεδίαση
Αφύγρανση (ιδανικό για μπάνιο)
Φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεσματικός
50% ανάκτηση θερμότητας χωρίς δημιουργία συμπυκνωμάτων.
Αυτόματο σύστημα ελέγχου
Ελεγχόμενος εξαερισμός με ταυτόχρονη ανταλλαγή
αέρα ( EC Technology)
Ιδανικός να φιλτράρει και να ανταλλάσσει φρέσκο αέρα με παλιό και υγρό
AEROMATmini το μικρό αλλά αποτελεσματικό

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25867,25868″][/images_grid]
Μικρός Αεριστήρας
Προαιρετικό σφράγισμα
Περιορισμό ροής
Εξαερισμός με προστασία από την υγρασία κατά προδιαγραφές DIN 1946-6
Μικρό αλλά αποτελεσματικό
Εύκολη και ελαφριά τοποθέτηση
αναβάθμιση σε οποιοδήποτε παράθυρο
Κρυφό απ έξω, με κλειστό παράθυρο εξασφαλίζει ελεγχόμενη ροή αέρα

AEROMATmidi εξαερισμός με σύστημα

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 25865,25866″][/images_grid]
Παθητικός αεριστήρας με ηχομόνωση έως 40 dB
Ανανεωμένο Design
Σύστημα ελεγχόμενης διαφοράς πίεσης αέρα
Ενεργειακά αυτόνομο
Μη εμφανή σημεία στερέωσης
Μικρές διαστάσεις για εφαρμογή ρολών
Διπλό σύστημα σφράγισης
Εύκολος καθαρισμός χωρίς εργαλεία

Για περισσότερες πληροφορίες για Ελλάδα και Κύπρο οι υπεύθυνοι είναι:

Θωμάς Κουρούπης: e-mail thomas.kouroupis@siegenia.com, τηλ.: +306932419899, fax: +302510611855

Αλέξης Κουρούπης: e-mail: alexis.kouroupis@siegenia.com, τηλ.: +306937902455, fax: +302114050301

Απάντηση