MADE expo 2015: Μια καταπληκτική επαγγελματική ευκαιρία

Σε συνέχεια της επιτυχημένης 3ης συνεχόμενης συμμετοχής του INTERIORS FROM GREECE στο μεγαλύτερο design event του κλάδου επίπλου παγκοσμίως, τη διεθνή έκθεση Salone del Mobile Milano 2014, η συνεργασία της διεθνούς πλατφόρμας με τη διοργανώτρια εταιρία Cosmit ενδυναμώνεται και επεκτείνεται μέσα από την επίσημη αντιπροσώπευση της διεθνούς έκθεσης υλικών και δόμησης, MADE expo 2015!

H MADE expo είναι μια προνομιακή πλατφόρμα που φέρνει κοντά κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, εργολάβους, εγκαταστάτες και επαγγελματίες του χώρου των οικοδομών. Ακολουθώντας την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης (η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 211.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων 36.000 από ξένες χώρες αυξάνοντας το ποσοστό κατά 14% σε σχέση με το 2012), η MADE expo εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην καινοτομία έχοντας τη ως κλειδί της επιτυχίας της, σε συνδυασμό πάντα με το διετές πρόγραμμα, την εξειδίκευση και το διεθνή προσανατολισμό της. Επομένως, οι διοργανωτές προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη MADE expo 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του Rho στο Μιλάνο 18-21/3/2015.

Η διετής έκθεση θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες της βιομηχανίας με 4 εξειδικευμένες κατηγορίες της, κάθε μία σχεδιασμένη ώστε να φέρνει προσφορά και ζήτηση κάτω από την ίδια στέγη. Πρόκειται για τέσσερις αλληλοσυνδεόμενες κάθετες και ειδικού ενδιαφέροντος ενότητες. Πιο αναλυτικά:

• MADE Construction & Materials Θα φέρει στο προσκήνιο τα συστήματα και τεχνολογίες κατασκευών, λύσεις για την αναβάθμιση και εξασφάλιση της ασφάλειας υπαρχόντων και νέων κτιρίων, ανακαινίσεις και ενεργειακές μετασκευές, με σκοπό η άνεση να περάσει σε τελείως νέα επίπεδα και να ενισχύσει την ποιότητα του εσωτερικού χώρου. Ανάμεσα στους εκθέτες θα συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα ονόματα σε προσθετικά, μονωτικά υλικά, ενισχύσεις, υφάσματα και τις καλύτερες διακοσμητικές βαφές. Κατηγορίες προϊόντων: Υλικά και προκατασκευασμένα στοιχεία / συστήματα δομών και κατασκευών / αδιάβροχα συστήματα, μόνωση, προστασία, αποκατάσταση και χημικά / χρώματα, εξωτερικά φινιρίσματα και εσωτερική διακόσμηση / τεχνολογίες και στοιχεία πολιτικής και περιβαλλοντικής μηχανικής / μηχανήματα κατασκευής τοπίων και πολιτικής μηχανικής, εργοστάσια, εξοπλισμός και υπηρεσία ενοικίασης / όργανα μέτρησης, δοκιμών και ελέγχου / λύσεις για την ενσωμάτωση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων / συστήματα κάθετων μεταφορών / αθλητικές εγκαταστάσεις και πισίνες / αρχιτεκτονική τοπίου, αστικές επιπλώσεις και εξοπλισμένοι πράσινοι χώροι

• MADE Building Envelope & Windows Πόρτες, παράθυρα, παντζούρια και τέντες, συστήματα σκίασης / προστασίας, κέλυφος και οροφές κτιρίων. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ενότητας αυτής είναι ότι εστιάζει στις τεχνολογίες και λύσεις κατασκευής με έμφαση στην απόδοση του προϊόντος ανεξάρτητα από το αν η επιλογή είναι ξύλο, αλουμίνιο ή PVC. Η εκδήλωση θα δώσει ειδική προσοχή και χώρο στους κατασκευαστές προσόψεων και συστημάτων επιστρώσεων οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες λύσεις ως προς την αποδοτικότητα, ασφάλεια και σχεδιασμό. Για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, θα υπάρχουν ακόμη κατασκευαστές συστημάτων σκίασης, παντζουριών και τεντών καθώς και συστημάτων προστασίας από τον ήλιο και τα έντομα με ιδέες που θα καλύπτουν τη λειτουργικότητα, εξοικονόμηση ενέργειας και αρχιτεκτονική που η αγορά αναζητά. Workshops και ειδικά events θα δώσουν τη δυνατότητα σε κατασκευαστές παραθύρων, τοποθετητές, σχεδιαστές και οικοδόμους να δουν και να αξιολογήσουν την απόδοση πρωτοποριακών προϊόντων με ειδική έμφαση στα πιο hot θέματα της αγοράς: εξοικονόμηση ενέργειας, φωτεινότητα, άνεση στο σπίτι, ευκολία εγκατάστασης και δόμηση. Κατηγορίες προϊόντων: Συστήματα προσόψεων και εξωτερικές επενδύσεις / παράθυρα / παντζούρια / αυτοματισμός, συστήματα ηλιακής προστασίας, τέντες, κουρτίνες και στόρια / γυαλί / οροφές / ημι-έτοιμα προϊόντα, εξαρτήματα και τεχνολογίες για παράθυρα και προσόψεις / μηχανήματα και εξοπλισμός παραγωγής

• MADE Interiors & Finishings Δάπεδα, επικαλύψεις τοίχων, εσωτερικές πόρτες, πόμολα και αξεσουάρ, πόρτες εισόδου, ψευδοροφές, εσωτερικά χωρίσματα, μονάδες τοίχων, σκάλες και φινιρίσματα ορίζουν το στυλ ενός σπιτιού ή δημόσιου χώρου, ενισχύουν τα επίπεδα άνεσης και αντιπροσωπεύουν τα πιο ευέλικτα διαθέσιμα εργαλεία για τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικού χώρου, για το σχεδιασμό νέων μονάδων αλλά και για ανακαινίσεις και ανακατασκευές των ήδη υπαρχόντων. Διεθνείς επαγγελματίες επισκέπτες συρρέουν στην ενότητα αυτή για να βρουν τα τελευταία προϊόντα, λύσεις και επιφάνειες που θα δημιουργήσουν τον πιο ιδιαίτερο ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο, μπουτίκ ή ξενοδοχείο. Υλικά, επεξεργασμένα ή φυσικά θα εκθέτονται για να επιδείξουν εντυπωσιακές νέες κατασκευαστικές μεθόδους που εφόσον συνδυαστούν, μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά τεχνικά και διακοσμητικά αποτελέσματα. Κατηγορίες προϊόντων: Εσωτερικά χωρίσματα / πόρτες, εσωτερικές και εξωτερικές / εσωτερικά δάπεδα και φινιρίσματα / υλικά, τεχνουργήματα και φινιρίσματα εσωτερικού σχεδιασμού / σκάλες και κάθετα συστήματα ανύψωσης για σπίτια μονογονεϊκών οικογενειών / κουρτίνες εσωτερικού χώρου / στοιχεία, αξεσουάρ, υλικά και τεχνολογίες για το σχεδιασμό, εργολαβίες και εσωτερικές διακοσμήσεις / επιπλώσεις μπάνιων

• MADE Software, Technologies & Services Στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις καθώς και οι σχεδιαστές και εταιρίες δίνοντας σύνοψη των εργαλείων και υπηρεσιών που πρέπει να εστιάσουν. Τα τελευταία λογισμικά θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό και υπολογισμό κτιριακών δομών, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κελύφους κτιρίων, εργαλεία ΒΙΜ, εσωτερικό σχεδιασμό και βελτιστοποίηση ενέργειας, διαχείρισης έργων και κτιριακών τοπίων καθώς επίσης και εκτυπωτές και σχεδιαστές 3D. Σκοπός είναι η MADE expo να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στο πλαίσιο μιας αυξανόμενα ενοποιημένης και συνεχώς εναλλασσόμενης αγοράς, μέσω της δημιουργίας συνεργιών ανάμεσα σε προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των κατασκευών. Προκειμένου να δοθεί περαιτέρω έμφαση στο διάλογο μεταξύ αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών αλλά και παραγωγών, εμπορικών αντιπρόσωπων και εγκαταστατών, η MADE expo διοργανώνει επίσης τα εργαστήρια Demo & Archi Labs. Τα πρωτότυπα αυτά «εκκολαπτήρια καινοτομίας» θα δημιουργήσουν έντονη και επικερδή επικοινωνία ανάμεσα σε εκθέτες και σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, τοποθετητές, κατασκευαστές παραθύρων και εργολάβους ενώ την ίδια στιγμή δίνουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι τελευταίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες και προϊόντα. Κατηγορίες προϊόντων: Software & Hardware / σχεδιασμός υπηρεσιών και λύσεων για την κατασκευαστική δομική αλυσίδα / υπηρεσίες για εταιρίες Διεθνής προσανατολισμός

Η MADE expo δεσμεύεται περισσότερο από ποτέ να ευνοήσει τις διεθνείς επαφές, να ενισχύσει το εξαγωγικό εμπόριο και να διευκολύνει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Έχουν τεθεί σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να ευνοηθούν οι επαφές με ξένους πελάτες τόσο κατά τους μήνες πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

• Η MADE expo προσφέρει και πάλι πλήρη πρόσβαση στο διεθνές Business Lounge, έναν ειδικό χώρο για B2B συναντήσεις μεταξύ εκθετών, σχεδιαστών καθώς και οργανωτές, μεσίτες και εργολάβους από κάθε γωνιά της γης. Κατά την τελευταία διοργάνωση, εκεί πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 Β2Β συναντήσεις ανάμεσα σε εκθέτες και 253 εκπροσώπους από 27 χώρες.

• Το 2014 & 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πλήρες πρόγραμμα από αποστολές και περιοδείες μέσω του οποίου οι διοργανωτές θα επισκεφτούν τις παγκόσμιες κορυφαίες αγορές: Μεσογειακές χώρες, Αφρική, Μέση & Άπω Ανατολή, Ινδία, Κίνα, Ρωσία, Βόρια Αμερική και Ευρώπη.

• Η περιοδεία του ιταλικού αεροσκάφους Cavour επικεντρώνει το ενδιαφέρον. Μέσω της συγκεκριμένης αποστολής, η Made expo διαφημίζεται στους επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής και των κρατών του Κόλπου. Τρόποι προώθησης είναι ακόμα η διοργάνωση Β2Β συναντήσεων, η πρόσβαση σε ανερχόμενες επιχειρήσεις και το στήσιμο σημαντικών εκδηλώσεων σε αγορές με μεγάλες προοπτικές. Η Made expo επιδιώκει να κατακτήσει τη Ρωσική αγορά Μεγάλες οι προσδοκίες για την πρώτη Παγκόσμια Made expo η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15-18 Οκτωβρίου 2014 στη Ρωσία. Οι συμμετέχουσες εταιρίες ετοιμάζονται να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά. Η έκθεση θα εκτυλίσσεται παράλληλα με την i saloni Moscow, μια από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις για τους Ρώσους επιχειρηματίες. Μπροστά από την EXPO 2015

Η Made expo θα λάβει χώρα μόλις δύο μήνες πριν τον εγκαινιασμό της EXPO 2015 ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το περιεχόμενο, τεχνολογίες και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί αυτή η Παγκοσμίου ενδιαφέροντος Έκθεση. Το τμήμα «Δημιουργώντας την EXPO» θα προσφέρει στους επισκέπτες της Made expo μια μοναδική ματιά «πίσω από τα φώτα» μιας εκδήλωσης που θα προσελκύσει περισσότερους από 30 εκατ. επισκέπτες στο Μιλάνο. Οι δεσμοί με την EXPO 2015 θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο μέσω της νέας εικόνας της Made expo η οποία θα παρουσιάζει το στήσιμο του Palazzo Italia με όλα τα προωθητικά υλικά του.

Δημιουργήθηκαν δύο νέες ιδέες προκειμένου να δοθεί έμφαση στην επίδραση της EXPO 2015 στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και τη βιομηχανίας των δομικών κατασκευών:

• Έκθεση σχεδίων από τα αρχιτεκτονικά γραφεία που σχεδίασαν τα συμμετέχοντα κρατικά περίπτερα

• Η Made expo να συμπεριλάβει εκθέτες των οποίων τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της EXPO 2015. Η Made expo 2015 είναι μια άκρως προνομιακή εκδήλωση που προσφέρει στις συμμετέχουσες εταιρίες σημαντικό κέρδος αναφορικά με την επένδυσή τους.

Η μορφή της έκθεσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να:

• Αυξάνει τις ευκαιρίες των εκθετών μέσα στην πιο δημοφιλή έκθεση δομικών κατασκευών

• Προσφέρει σημαντικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στην Ιταλία όσο και σε διεθνές επίπεδο

• Προσελκύει στο Μιλάνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

• Διευκολύνει το διάλογο με φορείς, σημαντικές ηγετικές μορφές των αγορών και τα πιο διάσημα ονόματα στη βιομηχανία.

Επίσημος αντιπρόσωπος MADE EXPO στην Ελλάδα Σε περίπτωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκθεση MADE EXPO 2015, επικοινωνήστε: E-mail: info@interiorsfromgreece.com Τηλ.: 210 2929091

 

{gallery}profil/news/2014/ioulios/madeexpo{/gallery}

Απάντηση