Elvial & ΣΕΚΑ: Ενημερωτική συνάντηση με κατασκευαστές της Βοιωτίας

Με στόχο την σωστότερη ενημέρωση και προσέγγιση των κατασκευαστών της περιφέρειας ο Σύνδεσμος Αλουμινοκατασκευαστών – Σιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας με την συνεργασία και την υποστήριξη της ELVIAL και του Σ.Ε.Κ.Α πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα στην πόλη της Λειβαδιάς.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αλουμινοκατασκευαστών – Σιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας με την συνεργασία και την υποστήριξη της Βιομηχανίας Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (Σ.Ε.Κ.Α) που έγινε στις 11 Μαρτίου στην Λιβαδειά, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των κατασκευαστών της περιοχής που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδέσμου τους. Μάλιστα σε πηγαδάκια κατασκευαστών πριν την έναρξη ο Πρόεδρος της ELVIAL κ. Δημήτριος Τζίκας παρατηρώντας το μέγεθος της συμμετοχής σχολίασε πως αισθάνεται να δικαιώνεται η επιλογή της ELVIAL που από την δημιουργία της το ενδιαφέρον της ήταν μόνο ο κατασκευαστής, προσθέτοντας ότι αυτή η μαζική ανταπόκριση αυξάνει την ευθύνη μας και η ELVIAL δεν θα τους διαψεύσει.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλουμινοκατασκευαστών Βοιωτίας κ. Σωτήρης Καγιάς ενώ ο κ. Μιχάλης Σαγιάννης, ταμίας του Συνδέσμου επεσήμανε πόσο σημαντική είναι αυτή η εκδήλωση ευχαριστώντας όλους τους υποστηρικτές της. Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βοωτίας κ. Αγνιάδης Παναγιώτης, συνεχάρη τους διοργανωτές και εγκωμίασε την κίνηση της ELVIAL να ενημερώσει τους επαγγελματίες της περιοχής και ολοκλήρωσε ότι θα είναι πρόθυμος για να παράσχει ενδεχόμενη υποστήριξη για την πρόοδο των κατασκευών. Μετά την εισήγηση της Προέδρου του Σ.Ε.Κ.Α κας Δήμητρας Κοντελέ η οποία ενημέρωσε για το προφίλ και τους στόχους του ΣΕΚΑ, οι 75 και πλέον παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον φορέα εκπαίδευσης του ΣΕΚΑ, το Ινστιτούτο Κατασκευών Αλουμινίου (ΙΝΚΑΛ) από τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Δαμανάκη. Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Τζίκα Δημήτρη, Προέδρου της Βιομηχανίας Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL ο οποίος έδωσε το στίγμα και τους στόχους της εταιρείας από την ίδρυση της έως σήμερα, παρουσίασε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και την υποδομή και τόνισε τον πρωταρχικό ρόλο του κατασκευαστή, την μοναδικότητα του καθενός και την υποστήριξη της ELVIAL.

Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο ο τρόπος με τον οποίο η ELVIAL προσεγγίζει την διαφορετικότητα των αναγκών του κάθε κατασκευαστή αλλά κυρίως οι λύσεις που προτείνει για την βιωσιμότητα του. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ”Εξοικονόμηση κατ’ οίκον είπε ότι πρόκειται για την σημαντικότερη διέξοδο δουλειάς, και επειδή πιστεύει πως το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, σύντομα θα δρομολογηθούν οι δέουσες λύσεις. Ο κατασκευαστής όμως θα πρέπει να είναι «έτοιμος όπως είπε γιατί :ο ρόλος του επαγγελματία μάστορα έχει τελειώσει. Τώρα πρέπει να γίνουμε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανικοί και κυρίως πωλητές που να εμπνέουμε, προκειμένου να κάνουμε μία πετυχημένη πώληση και ο πελάτης μας να έχει την αίσθηση ότι έχει κάνει μία πολύ συμφέρουσα αγορά.»

Για το θέμα της αντικατάστασης γενικότερα ο κ. Τζίκας ανέφερε πως : «Όταν λέμε αντικατάσταση επί της ουσίας εννοούμε μία διαχρονική ανταποδοτική επένδυση. Είναι η μοναδική δαπάνη όπου τα χρήματα που ξοδεύεις επιστρέφουν σύντομα ξανά σε σένα. Αυτό πρέπει να γνωρίζουμε εμείς και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσει πλήρως ο καταναλωτής.

Αίσθηση όμως προκλήθηκε στο ακροατήριο όταν ο κ.Τζίκας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις πολλών κατασκευαστών δήλωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της ELVIAL βρίσκονται ήδη σε διαρκή επικοινωνία με συμμετέχουσες στο πρόγραμμα Τράπεζες και επεξεργάζονται πλαίσιο χρηματοδότησης της ELVIAL που θα αφορά την εξόφληση της δανειακής σύμβασης προς τους κατασκευαστές με την ολοκλήρωση κάθε εγκεκριμένου έργου και γρήγορα θα υπάρξουν ευχάριστα για τους κατασκευαστές νέα. Τόνισε πως είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση που χειριζόμαστε με την ανάλογη υπευθυνότητα για να έχει νομική υπόσταση και να μην υπάρχει κίνδυνος αστοχιών.

Την ενημέρωση έκλεισε ο κ. Γιάννης Διακάτος, Προϊστάμενος Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδας, με την παρουσίαση κυρίως των νέων προϊόντων της ELVIAL που εστιάζουν αποκλειστικά σε πολύ υψηλούς δείκτες εξοικονόμησης ενέργειας ειδικώς για το πρόγραμμα αλλά και την απόλυτη ασφάλεια. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν τα δείγματα κατασκευών που με μεγάλη επιμέλεια είχαν ετοιμάσει οι τεχνικοί της ELVIAL και διαπίστωσαν τα πλεονεκτήματα που καθιερώνουν την ELVIAL στην εκτίμηση του κατασκευαστικού κλάδου.

Ακολούθησε δείπνο, δίνοντας την ευκαιρία στους παριστάμενους να γνωριστούν και να συζητήσουν σε ευχάριστο και χαλαρό κλίμα για θέματα γενικού αλλά και ειδικού περιεχομένου. Η εντυπωσιακή παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των κατασκευαστών έδωσαν στην ημερίδα μια ξεχωριστή σημασία, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές είναι πάντα παρόντες όταν πρόκειται για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για κοινούς προβληματισμούς, όπως η ποιότητα και η εξέλιξη.

Το Δ.Σ του ΣΕΚΑ ευχαριστεί τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Αλουμινοκατασκευαστών – Σιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας που διοργάνωσαν την εκδήλωση και την εταιρεία ELVIAL που την υποστήριξε με την συμμετοχή της, υποστηρίζοντας έμπρακτα την αναβάθμιση της ποιότητας στον κλάδο του Αλουμινίου.

Απάντηση