Elval Colour: Τα σύνθετα πανέλα αλουμίνιου etalbond FR χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ψευδοροφών στη νέα εργοστασιακή μονάδα της Οικογένειας Στεργίου ΑΕ.

Με σταθερά βήματα από το 1965 η οικογένεια Στεργίου ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναπτύσσεται καθημερινά σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται ακόμη και στις πιο δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες στην ποιοτική παραγωγή γλυκού και αρτοποιημάτων.

Η πολυετής πείρα της εταιρίας εγγυάται κάθε της ενέργεια, ενώ βασικοί στόχοι της εταιρίας παραμένουν η διατήρηση της υψηλής παρεχόμενης ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών σε εναρμόνιση με τη διατήρηση των οικονομιών κλίμακας για την επίτευξη χαμηλών τιμών. Μετά από 45 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά του γλυκού, με υπερσύγχρονα εργαστήρια παρασκευής και με εξειδικευμένο προσωπικό που συνεχώς εκπαιδεύεται, κατέχει πια ηγετική θέση στη βιομηχανία τροφίμων και εξυπηρέτησης χώρων μαζικής εστίασης.

Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης σήμερα ξεπερνούν τα 26.000m² μοιρασμένα σε τέσσερις νέες κτηριακές μονάδες, άρτια εξοπλισμένες με σύγχρονης τεχνολογίας γραμμές. Εξαιτίας της συνεχούς χρήσης του χώρου και των αυστηρών κανόνων υγιεινής η επιλογή των υλικών αποτελεί ένα βασικό θέμα στη σχεδίαση του χώρου. Καθοριστικοί παράμετροι για την επιλογή αυτή είναι ο χρόνος φθοράς και παλαίωσης του υλικού (σε ένα έντονα βεβαρυμμένο χώρο με υδρατμούς και σωματίδια πρώτων υλών) καθώς και η μείωση του κόστους συντήρησης τους. Τα σύνθετα φύλλα αλουμινίου κυριαρχώντας τα τελευταία χρόνια στην αγορά των αρχιτεκτονικών υλικών για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών υλικών.

Δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα etalbond® FR (βραδύκαυστη μορφή του υλικού) με πάχος αλουμινίου 0.3mm κατασκευάστηκαν από την ELVAL COLOUR ειδικά για την κατασκευή ψευδοροφών της νέας κτηριακής μονάδας της επιχείρησης στο Μενίδι. Το υλικό των ψευδοροφών έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά όπως: Βραδυκαυστότητα, μεγάλη επιπεδότητα και λεία επιφάνεια, μεγάλες διαστάσεις για την επίτευξη λιγότερων αρμών καθώς και χαμηλό βάρος.

Επιλέχθηκε απλή πολυεστερική βαφή σε ειδικό λευκό χρώμα (Acropolis white) και το υλικό εφαρμόσθηκε από τις εταιρίες Ευάγγελος Σκριμιζέας ΑΒΕΕ και Αθανασίου Ν.Α ΑΒΕΤΕ σε μορφή κασετών, διαστάσεων περίπου 1.0μx2.20μ ανηρτημένες πάνω στο φέροντα οργανισμό του κτηρίου, ενώ πάνω σε αυτές στηρίχθηκαν τα φωτιστικά σώματα του χώρου. Το υλικό ανά συγκεκριμένες αποστάσεις διατρείται ώστε να έχουν πέρασμα τα sprinkler για την πυρασφάλεια του χώρου.

Οι εύκολα καθαριζόμενες μη πορώδεις επιφάνειες του etalbond®FR, η μη απορροφητικότητα του σε υδρατμούς υγρασία και σκόνη, το χαμηλό βάρος του και η έντονα αντιδιαβρωτική του συμπεριφορά, το καθιστούν το κατάλληλο υλικό για τη κατασκευή ψευδοροφών και εσωτερικών επενδύσεων σε χώρους υγιεινής και βιομηχανικές μονάδες. Το etalbond είναι 100% ανακυκλώσιμο προϊόν με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Απάντηση