ELVAL COLOUR: Προϊόντα της σε εντυπωσιακά έργα εντός & εκτός συνόρων!

Η ELVAL COLOUR, είναι μια δυναμική ελληνική εταιρεία παραγωγής βαμμένου αλουμινίου, που ιδρύθηκε το 1981. Είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΒΑΛ που αποτελεί τον κλάδο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας των προϊόντων αλουμινίου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Η εταιρεία παρέχει στους μεγαλύτερους κατασκευαστές ειδικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών τις πιο αξιόπιστες λύσεις… δύο από τα προϊόντα της εταιρείας το etalbond® Arypon® και το etalbond FR εφαρμόστηκαν πρόσφατα σε σημαντικά έργα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.etalbond® Arypon® στα καταστήματα του Ομίλου Πειραιώς

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 13562″][/images_grid]
etalbond® Arypon®, το νέο καινοτόμο με ιδιότητες αυτο-καθαρισμού σύνθετο πάνελ αλουμινίου, ως κύριο στοιχείο διαμόρφωσης και σήμανσης των όψεων των καταστημάτων και τη νέα εταιρική ταυτότητα του Ομίλου Πειραιώς.
Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 10 χώρες και περίπου 22 χιλιάδες εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 7 εκατ. πελάτες. Από το Δεκέμβριο του 1991 που ιδιωτικοποιήθηκε έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη εργασιών, μεγεθών και δραστηριοτήτων, ενώ σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με μερίδια αγοράς 30% στα δάνεια και 29% στις καταθέσεις.
Παράλληλα με την οργανική της ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Τράπεζα Πειραιώς υλοποίησε μία σειρά στρατηγικών κινήσεων, με σκοπό την εδραίωσή της στην εγχώρια αγορά. Μία από τις σημαντικές κινήσεις ανάπτυξης και ανανέωσης, είναι η ανακαίνιση των όψεων των καταστημάτων και η χρήση σύνθετων πάνελ αλουμινίου etalbond® Arypon® της εταιρείας Elval colour, ένα πρωτοποριακό υλικό το οποίο εμφανίζει στοιχεία αυτο-καθαρισμού. Η προδιαγραφή των φύλλων απαιτούσε χρώματα που να ταιριάζουν απόλυτα στην νέα εταιρική ταυτότητα της Τράπεζας Πειραιώς. Το εργαστήριο χρωμάτων και η τεχνική ομάδα της ELVAL COLOUR δημιούργησαν την κατάλληλη απόχρωση σε χρώμα Silver τοποθετώντας μια διαφανή στρώση που δίνει τις ιδιότητες του αυτό-καθαρισμού και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στη γήρανση του χρώματος και την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Κατόπιν το χρώμα, αφού εγκρίθηκε από την τεχνική αρχιτεκτονική επιτροπή της Τράπεζας Πειραιώς, εφαρμόσθηκε σε αλουμίνιο για etalbond®.
Στα φύλλα etalbond® Αrypon® εφαρμόζεται ένα καινοτόμο βασισμένο στη νανοτεχνολογία βαφικό σύστημα, ειδικά τροποποιημένο ώστε να μεταβάλλει την επιφανειακή ενέργεια του υλικού και να το καθιστά υδρόφιλο. Με αυτό τον τρόπο το νερό της βροχής διαβρέχει το σύνολο της επιφάνειας της πρόσοψης παρασύροντας μαζί του οποιαδήποτε συσσωρευμένη βρωμιά (σκόνη και αιωρούμενα σωματίδια). Επιπλέον η συγκεκριμένη επιφάνεια έχει την ιδιότητα να απωθεί τα αιωρούμενα σωματίδια και να δυσχεραίνει τη συσσώρευση ή παραμονή τους πάνω σε αυτή. Οι βαφές Αrypon® συμπληρώνουν την γκάμα των προϊόντων της ELVAL COLOUR και είναι διαθέσιμες σε όλα τα χρώματα.

etalbond FR στο κτήριο της Lufthansa στην Πολωνία

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 13563,13564″][/images_grid]
Το etalbond FR αναβαθμίζει τη minimal αισθητική του νέου κτηρίου της εταιρείας Lufthansa στην Πολωνία, δίνοντας νέα «πνοή» στη δυναμική της εταιρείας.
Η επιχειρηματική περιοχή της BONARCA, στα προάστια της Πολωνίας, αποτελείται από 7 σύγχρονα κτήρια γραφείων, τα οποία καταλαμβάνουν συνολική έκταση 65.000m². Η πρώτη φάση της κατασκευής των 4 πρώτων κτηρίων ολοκληρώθηκε τα έτη 2011-2013.
Λειτουργικότητα, καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και minimal αισθητική, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κτηρίων που συνθέτουν το συγκρότημα. To κτήριο D του σύγχρονου συγκροτήματος, επελέγη για να στεγάσει το νέο επιχειρησιακό κέντρο της γνωστής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Ένα κτήριο το οποίο θέτει με τον τρόπο του τις προϋποθέσεις και προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας.
Οι όψεις του επταόροφου κτηρίου της εταιρείας, επενδύθηκαν με σύνθετα πανέλα αλουμινίου etalbond FR, προσδίδοντας στο κτήριο την εμβληματικότητα που του αρμόζει. Για την κάλυψη των στοιχείων πλήρωσης, χρησιμοποιήθηκαν πανέλα ειδικών διαστάσεων, πλάτους 1.70μ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι σκοτίες συνδεσμολογίας του υλικού και ο κατακερματισμός της όψης του κτηρίου λόγω πυκνού κανάβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα πλάτη πανέλων αποτελούν ειδικές διαστάσεις και κατασκευές που προϋποθέτουν ακρίβεια και ειδική τεχνογνωσία σε όλες τις φάσεις της παραγωγής – κατασκευής. 4300m² χρώματος RAL 7021 etalbond FR χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση των όψεων του κτηρίου , ενώ η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία INTER-BUD με έδρα την Κρακοβία.
Το κτηριακό συγκρότημα της BONARCA έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή του επιχειρηματικού κοινού της βιομηχανίας. Πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Malopolska 2013, ενώ το 2012 απέσπασε το βραβείο διάκρισης στο διαγωνισμό URBANICA.

Απάντηση