fbpx

“Dolomitenblick” Θέα στους Δολομίτες

Print Friendly, PDF & Email

Για τη δημιουργία αυτού του κτηρίου διαμερισμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή της οροσειράς Δολομίτες της Ιταλίας, ένας συνδυασμός χαλκού και ξύλου χρησιμοποιείται για να εξασφαλιστεί η τέλεια ενσωμάτωση του στο λιβάδι του αλπικού τοπίου.

Το καφέ του προπατιναρισμένου χαλκού, που εφαρμόζεται στις οριζόντιες ζώνες, έχει επιλεχθεί όχι μόνο για την αντοχή του, αλλά και επειδή μιμείται τέλεια το χρώμα του διαβρωμένου από το χρόνο πεύκου. Σύμφωνα με τις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού, μια τοπική ποικιλία πεύκου, χρησιμοποιήθηκε για το πλαίσιο. Σχεδιασμένα για να μεγιστοποιήσουν το φυσικό φως και να διατηρήσουν την πανοραμική θέα, τα έξι επιμέρους διαμερίσματα, διαθέτουν όλα βεράντα και ιδιωτικό κήπο. Τέλος, το σχήμα του κτιρίου θυμίζει παραδοσιακά σαλέ, αλλά με μια σύγχρονη εκδοχή της εταιρείας αναδεικνύεται μια νέα χρήση του χώρου με πρωτότυπα τμήματα. Το κτήριο κέρδισε ειδικό έπαινο στον 16ο διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Αρχιτεκτονικών Βραβείων Χαλκού.

[images cols=”three” lightbox=”true”] [image link=”5042″ image=”5042″] [image link=”5043″ image=”5043″] [image link=”5044″ image=”5044″] [image link=”5045″ image=”5045″] [/images]

Απάντηση