EXALCO: Ξενάγηση φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Στις 10 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση των δραστηριοτήτων ανέλαβαν ο Διευθυντής του Τμήματος Ανοδίωσης, κ. Αντωνιάδης Αλέξιος, και ο κ. Κακογεώργος Ηλίας από το τμήμα εξαγωγών.


Κατά την περιήγηση στους χώρους παραγωγής, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δούμε από κοντά την διαδικασία διέλασης και επεξεργασίας του αλουμινίου, καθώς και οι τεχνολογικές εφαρμογές που υιοθετούνται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στις σύγχρονες τάσεις του κλάδου, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, την ενεργειακή απόδοση και τη συμβολή του αλουμινίου στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η συζήτηση που ακολούθησε επέτρεψε στους φοιτητές να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της εταιρείας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την εμπειρία και τις γνώσεις που αποκόμισαν. Για την EXALCO, η υποστήριξη δράσεων που ενισχύουν την εκπαίδευση, την καινοτομία και τη σύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου με τη βιομηχανία αποτελεί σταθερή προτεραιότητα.

Απάντηση