Ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ)

Ο ΣΕΠΑΚ, αποτελείται από μέλη που εκπροσωπούν το σύνολο της κατασκευαστικής βιομηχανίας (τεχνικά γραφεία, εταιρείες μελετών και κατασκευών, εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες).
Είναι γνωστό ότι ο κλάδος των κατασκευών παγκοσμίως δραστηριοποιείται μόνο σε περιβάλλον προόδου, οικονομικής ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και ποιότητος. Τέτοιο περιβάλλον διαμορφώνει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανήκουμε και με την οποία έχουμε κοινό πολιτισμό και τρόπο ζωής. Πιστεύουμε ότι, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κλάδος μας θα οδηγηθεί σε οριστικό μαρασμό, οδηγώντας στην ανεργία άλλους 300.000 καινούργιους ανέργους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του τεχνικού κόσμου.

Παρακολουθώντας τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και θεωρώντας ότι η ενδεχόμενη απομόνωση της πατρίδας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ουσιαστικά, από τον υπόλοιπο κόσμο θα επιδεινώσει τις ήδη τραγικές οικονομικές συνθήκες που αντιμεπωπίζουμε, καλούμε:

Την Κυβέρνηση να αποσύρει το προγραμματισμένο διχαστικό δημοψήφισμα και να διαπραγματευθεί άμεσα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την εξεύρεση μιας αξιοπρεπούς και βιώσιμης λύσης.
Τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιστρέψουν, άμεσα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής και βιώσιμη λύση για την ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου, με σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τη σημασία που είχε και έχει για την οικονομία της χώρας μας ο κλάδος των κατασκευών, η οικονομική ανάπτυξη του οποίου θα στηρίξει την κοινωνική πρόνοια και τα ασφαλιστικά ταμεία μας.
Τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κρατών της Ευρώπαϊκής Ένωσης να δώσουν την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να ξεπεράσει την παρούσα, εξαιρετικά δύσκολη, κατάσταση και να αναγεννηθεί στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας και των θεσμών της Ε.Ε.
Όλα τα πολιτικά κόμματα να βοηθήσουν ώστε νε ξεπεραστεί, εν ηρεμία, η σημερινή κατάσταση, χωρίς ανώφελα, διχαστικά και πολωτικά συνθήματα, βάζοντας την πατρίδα πάνω από τα κόμματα.

Σε περίπτωση που το δημοψήφισμα δεν ματαιωθεί, επιλέγουμε, εκφράζοντας την αγωνία των μελών μας, να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΑΚ

Απάντηση