Χορηγός η ΕΤΕΜ στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλουμινίου

Με ανέλπιστη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλουμινίου και Κατασκευών. Μεγάλος χορηγός ήταν και φέτος η ΕΤΕΜ Α.Ε. η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα στον κατασκευαστή και στηρίζει εμπράκτως τον θεσμό αυτού του συνεδρίου με χορηγίες από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση μέχρι σήμερα.

Στην πόλη της Καλαμάτας, ένας υπερσύχρονος ξενοδοχειακός χώρος φιλοξένησε για τρεις ημέρες διοργανωτές και συνέδρους. Το μήνυμα του φετινού συνεδρίου ήταν αναμφισβήτητα το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Σε μία ιδιαίτερη εποχή για τον κλάδο η συνέργεια και η σύμπνοια είναι η μόνη διέξοδος. Αυτό άλλωστε τόνισαν όλοι οι ομιλητές και συμφώνησαν όλοι οι σύνεδροι. Το «στοίχημα» είναι να υπερβεί ο κλάδος τις υπάρχουσες δυσκολίες και να δημιουργήσει ένα ισχυρό παρόν και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών δεν θα πρέπει να είναι τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις αλλά κίνητρο για δημιουργία νέων ευκαιριών. Τονίστηκε πως τα καθημερινά προβλήματα δεν είναι ανυπέρβλητα αλλά ένας τρόπος να ισχυροποιηθεί η θέση και το όνομα κάθε εταιρείας στον κλάδο.

Την ΕΤΕΜ εκπροσώπησε μέσω της ομιλίας του ο κύριος Κατωπόδης Σπυρίδων Εμπορικός διευθυντής της ΕΤΕΜ και Εκπρόσωπος της Ελληνικής εταιρίας Αλουμινίου (ΕΕΑ). Το κύριο θέμα της εισήγησής του ήταν η εξωστρέφεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ήταν μία παρουσίαση πρακτική και ουσιώδης, με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό και στόχο όχι να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των αγορών αλλά να εγείρει ερεθίσματα και να ενημερώσει στο πως πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα και τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι φιλόδοξοι εξαγωγείς. Με εύστοχα παραδείγματα και σχόλια τόνισε πως οι αγορές του εξωτερικού έχουν να προσφέρουν πολλά σε κατασκευαστές και εμπόρους που είναι πρόθυμοι να κάνουν το επόμενο βήμα. Πρόσθεσε επίσης πως η ΕΤΕΜ αλλά και οι υπόλοιπες βιομηχανίες αλουμινίου είναι δίπλα σε κάθε αλουμινοκατασκευαστή που θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε γειτονικές και όχι μόνο χώρες προσφέροντας του υλική, εκπαιδευτική αλλά και ηθική υποστήριξη. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο κύριος Τσαγρής Κων/νος, διευθυντής πωλήσεων της ΕΤΕΜ.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 11071,11072,11073,11074″][/images_grid]

Απάντηση